Οι δύο συνήθειες που πρέπει να εγκαταλείψεις για να αποφύγεις την παχυσαρκία

Εάν επιθυμείς να αποφύγεις την παχυσαρκία και τους κινδύνους που τη συνοδεύουν, είναι απαραίτητο να εγκαταλείψεις κάποιες συγκεκριμένες διατροφικές συνήθειες. Ένα άτομο θεωρείται παχύσαρκο όταν ο δείκτης μάζας σώματος (BMI) του ξεπερνά το 30. Υπολογίζεται ότι πάνω από το 42% των Αμερικανών είναι παχύσαρκοι, γεγονός ανησυχητικό καθώς η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών, όπως καρδιακή νόσος, καρκίνος, διαβήτης και άνοια.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι η κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών και εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων είναι δύο κύριοι παράγοντες που συμβάλλουν στην παχυσαρκία. Αποφεύγοντάς τα, μειώνεις σημαντικά τον κίνδυνο να γίνεις παχύσαρκος.

Σύμφωνα με το CDC, τα ποτά με ζάχαρη συμπεριλαμβάνουν τη σόδα, τα φρουτώδη ποτά, τα αθλητικά ποτά, τα ενεργειακά ποτά καθώς η ζάχαρη και ο καφές με τη προσθήκη ζάχαρης.

Το συχνό φαινόμενο υποτίμησης θερμίδων

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι άνθρωποι συνήθως υποτιμούν τον πραγματικό αριθμό θερμίδων που καταναλώνουν κάθε μέρα, συνήθως κατά εκατοντάδες. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο BMJ, το 25% των ανθρώπων υποτιμούν την καθημερινή πρόσληψη θερμίδων τους κατά 500 ή περισσότερες.

Ακούγεται πολύ και είναι. 500 θερμίδες είναι το 25% της συνολικής ποσότητας θερμίδων που συστήνεται για τους περισσότερους ανθρώπους.

Τα ποτά με ζάχαρη συνδέονται με ανθυγιεινές συνήθειες

Μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση ποτών με ζάχαρη συνδέεται με άλλες ανθυγιεινές συμπεριφορές, πολλές από τις οποίες μπορεί να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο παχυσαρκίας.

Επεξεργασμένα φαγητά

Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα – που ορίζονται ως τροφές με μειωμένες φυτικές ίνες και αυξημένα λιπαρά, απλή ζάχαρη, αλάτι και αυξημένες θερμίδες – είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην παχυσαρκία.

Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα συμβάλλουν στην παχυσαρκία επειδή δεν είναι ικανοποιητικά. Οι απλοί υδατάνθρακες, όπως τα πατατάκια και τα μπισκότα, αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει αύξηση και πτώση της ινσουλίνης, οδηγώντας σε συχνά αισθήματα πείνας. Αυτό μπορεί να ενθαρρύνει την υπερκατανάλωση τροφής και την αύξηση βάρους.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::