Οι ελεύθεροι έχουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του στομάχου

Μία νέα μελέτη δείχνει ότι τα άτομα που δεν έχουν παντρευτεί αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του στομάχου. Αντίθετα, οι ασθενείς που έχουν σύζυγο φαίνεται ότι είναι πιο πιθανό να διαγνωστούν με πρόωρο καρκίνο. Αυτό το εύρημα ενισχύει τα υπάρχοντα δεδομένα που υποδεικνύουν ότι η έγγαμη κατάσταση προσφέρει προστασία από πρόωρο θάνατο.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι η κατάσταση της ελεύθερης σχέσης θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από τους γιατρούς ως ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν την πρόγνωση επιβίωσης των ασθενών.

Τα άτομα που είναι παντρεμένα έχουν την καλύτερη πρόγνωση όταν πρόκειται για την επιβίωση τους από καρκίνο και ακολουθούνται από τους ελεύθερους και μετά από τους χωρισμένους.

«Οι παντρεμένοι τείνουν να βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση. Μπορεί επίσης να λάβουν συναισθηματική ενθάρρυνση», λέει ο αντίστοιχος συγγραφέας καθηγητής Aman Xu του First Affiliated Hospital of Anhui Medical University, σύμφωνα με δήλωση του SWNS.

Οι παντρεμένοι είχαν το καλύτερο ποσοστό επιβίωσης

Ο καρκίνος του στομάχου είναι η τρίτη κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως. Στοιχίζει περίπου 11.000 ζωές ετησίως μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο καθηγητής Xu και οι συνεργάτες του ανέλυσαν 3.647 περιπτώσεις στις ΗΠΑ όπου ο όγκος δεν είχε ακόμη εξαπλωθεί σε άλλα όργανα. Κάθε ασθενής έλαβε τη διάγνωσή του μεταξύ 2010 και 2015.

Τα άτομα που ήταν παντρεμένα είχαν το καλύτερο ποσοστό επιβίωσης (72%). Συνολικά, οι σύζυγοι τα πήγαιναν καλύτερα από τους συζύγους, με 76% έναντι 69%. Από την άλλη πλευρά, οι πιθανότητες επιβίωσης ήταν πιο χαμηλές ανάμεσα στους χήρους (51%) και στις χήρες (61%). Οι χωρισμένες γυναίκες τα πηγαίναν καλύτερα από τους χωρισμένους άντρες.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Investigative Medicine. Οι γιατροί έχουν εντοπίσει ένα παρόμοιο φαινόμενο για τους ασθενείς με καρκίνο του ήπατος και του πνεύμονα.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::