Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι ουσιαστικά το αγαπημένο συστατικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Μελέτη σε 90.000 ανθρώπους διαπίστωσε ότι η κατανάλωση μισής κουταλιάς της σούπας ελαιόλαδο την ημέρα είναι αρκετή για να μειώσει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Το ελαιόλαδο, όμως, δεν «δουλεύει» μόνο για την καρδιά μας, αλλά και για τον εγκέφαλό μας.

Το ελαιόλαδο μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε τον κίνδυνο ήπιας γνωστικής εξασθένησης, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Όμπερν που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Nutrients».

Συγκεκριμένα, οι ενώσεις που εμπεριέχονται σε αυτό μπορούν να επηρεάσουν θετικά την υγεία του εγκεφάλου και να βελτιώσουν τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, υποστηρίζει η ερευνητική ομάδα.