Οι “θαυματουργικές” ιδιότητες του μανιταριού

Ένας επιστήμονας από το Κουίνσλαντ, Αυστραλίας, ισχυρίζεται ότι ένα μανιτάρι με παραδοσιακή ιατρική χρήση στην Ασία μπορεί να προσφέρει ελπίδα στους άνδρες που πάσχουν από καρκίνο του προστάτη. Ο ερευνητής Dr. Patrick Ling, από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ, αποκάλυψε ότι μια χημική ουσία που ονομάζεται PSP, η οποία προέρχεται από αυτό το μανιτάρι, φαίνεται να αναστέλλει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων σε πειράματα με ποντίκια.

Σύμφωνα με τον Dr. Ling, η συγκεκριμένη ουσία μπορεί να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των σημερινών θεραπειών για τον καρκίνο. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υφιστάμενες θεραπείες είναι η ύπαρξη μικρών όγκων που επιμένουν και είναι ανθεκτικοί. “Εάν καταφέρουμε να στοχεύσουμε αυτούς τους υπολειπόμενους όγκους, θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε τα ποσοστά επιβίωσης των ασθενών”, δήλωσε.

Η έρευνα του Dr. Ling, τα ευρήματα της οποίας τον εξέπληξαν, προσφέρει νέες προοπτικές για την ανάπτυξη θεραπειών που θα μπορούσαν να προλάβουν ή να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο του προστάτη.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::