Οι καλύτερες ωμές τροφές για την ψυχική υγεία

Η ωμοφαγία έχει τόσο υποστηρικτές όσο και επικριτές, αλλά αν παραδεχτούμε ότι το ωμό κρέας δεν είναι επιλογή, μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι τα ωμά λαχανικά και φρούτα είναι αγαπημένα μας. Σύμφωνα με νέα έρευνα, η κατανάλωση ωμών τροφών μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για την ψυχική μας υγεία!

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα που έτρωγαν αυτά τα τρόφιμα δεν παρουσίασαν συμπτώματα κατάθλιψης και είχαν περισσότερη θετική ενέργεια και ζωντάνια.

Οι Top ωμές τροφές για την ψυχική υγεία!

Τα καρότα

Η αισιοδοξία συνδέεται με τα καροτενοειδή στον οργανισμό. Αυτό σημαίνει πώς με τα καρότα στην διατροφή μας μπορούμε να δούμε κάθε μέρα πιο αισιόδοξα και να γεμίσουμε θετική ενέργεια.

Οι μπανάνες

Οι μπανάνες αναμφισβήτητα ανήκουν στις ωμές τροφές που λατρεύουμε και κρατούν μακριά την κατάθλιψη. Μπορεί να παχαίνουν περισσότερο από ένα μήλο αλλά σκέψου ότι μπορείς να φας μία μπανάνα αντί για γλυκό!

Τα μήλα

Ένα μήλο την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ. Ουσίες που περιέχονται στα μήλα προστατεύουν τα κύτταρα του εγκεφάλου από την ζημιά που παθαίνουν με τον χρόνο.

Το σπανάκι

Το σπανάκι είναι μία υπερτροφή που αυξάνει την σεροτονίνη στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να νιώθουμε πιο χαρούμενες! Μπορείς εκτός από σπανακόρυζο να το χρησιμοποιήσεις ωμό σε σαλάτα ή να το προσθέσεις σε smoothie!

Το grapefruit

Μπορεί αυτό το φρούτο να είναι ξινό έχει όμως θρεπτικά συστατικά που βελτιώνουν την υγεία του εγκεφάλου και μειώνουν το στρες!

Το μαρούλι

Το μαρούλι δεν παχαίνει και θεραπεύει την αϋπνία! Η σύνθεση διάφορων θρεπτικών στοιχείων του μαρουλιού χαλαρώνουν το σώμα και βοηθούν να κοιμηθείς καλύτερα!

Το αγγούρι

Εδώ έχουμε ένα λαχανικό που παρόλο που έχει λίγες θερμίδες δίνει πολύ ενέργεια! Το άρωμα του μειώνει το στρες και έχει ηρεμιστικές ιδιότητες. Ακόμα το συγκεκριμένο λαχανικό μπορεί να εκτοξεύσει τις λειτουργίες του εγκεφάλου ενώ παράλληλα φαίνεται να αντιμετωπίζει το Αλτσχάιμερ.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::