Οι 4 ευεργετικές ιδιότητες της κρέμας πανθενόλης

Ενυδάτωση, επούλωση, αναζωογόνηση και προστασία, είναι τα 4 οφέλη που αποκομίζει το δέρμα από τις κρέμες πανθενόλης.

Η πανθενόλη ή αλλιώς προβιταμίνη Β5 αποτελεί ένα φυσικό συστατικό που περιέχεται σε πολλά προϊόντα περιποίησης. Τη συναντάμε σε διάφορες φαρμακευτικές κρέμες, λόγω των καταπραϋντικών και επουλωτικών ιδιοτήτων της, αλλά και σε πολλά προϊόντα περιποίησης προσώπου, σώματος και μαλλιών, χάρη στη βαθιά ενυδάτωση που προσφέρει.

Ποιες είναι οι τοπ 4 ιδιότητές της;

Αρχικά, η προβιταμίνη Β5 ξεχωρίζει για την ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση της. Χρησιμοποιείται, συχνά, για την αντιμετώπιση ηλιακών εγκαυμάτων και εκδορών, για την ανακούφιση από ερεθισμούς, αλλά και για να καταπραΰνει τυχόν πόνους ή ενοχλήσεις.

Έχει τη δυνατότητα να διατηρεί την απαραίτητη υγρασία του σώματος, διατηρώντας έτσι την επιδερμίδα ενυδατωμένηΑπομακρύνει την ξηρότητα και προσφέρει ένα πιο λείο και ελαστικό δέρμα.

Επίσης, η πανθενόλη βοηθά στη δημιουργία νέων κυττάρων και την επούλωση πληγών, ενώ βοηθά και στην αντιμετώπιση μικροτραυματισμών, διατηρώντας έτσι μια ισορροπημένη επιδερμίδα. Είναι κατάλληλη για ευαίσθητα δέρματα ή για δέρματα με τάση για ατοπική δερματίτιδα.

Τέλος, ενισχύει την τρίχα, προσφέροντας λάμψη, ενυδάτωση, ελαστικότητα και θρέψη. Συχνά περιέχεται σε διάφορα προϊόντα περιποίησης μαλλιών, διότι βοηθάει στην πρόληψη των κατεστραμμένων άκρων, ενώ παράλληλα προστατεύει και από τη θερμότητα.

Ποια είναι οφέλη της για το δέρμα μας;

Χάρη στις ευεργετικές ιδιότητές της, η πανθενόλη προσφέρει μοναδικά οφέλη στο δέρμα μας. Μερικά από αυτά είναι:

  • Διατηρεί ενυδατωμένη την επιδερμίδα. Η πανθενόλη είναι κατάλληλη για ευαίσθητα δέρματα με τάση εμφάνισης δερματικών παθήσεων, αλλά και για ξηρές έως πολύ ξηρές επιδερμίδες. Χάρη στα θρεπτικά στοιχεία της επαναφέρει την ελαστικότητα και τη λάμψη του δέρματος.
  • Καταπραΰνει τους ερεθισμούς και συμβάλλει στην πιο γρήγορη επούλωση τραυματισμών, ερεθισμών και εκδορών.
  • Προσφέρει αντιγηραντική δράση. Η πανθενόλη διατηρεί την υγρασία του δέρματος, ενώ παράλληλα ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα. Έτσι, βοηθάει στη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.
  • Ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό. Προστατεύει το δέρμα από τους περιβαλλοντικούς ρύπους και διατηρεί τον φυσικό επιδερμικό φραγμό, μειώνοντας τον κίνδυνο μολύνσεων.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::