Προστατεύει το έντερο, βελτιώνει τον ύπνο και θωρακίζει την καρδιά μας. Αυτός ο μικρός θησαυρός δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή μας, αφού τα κάσιους είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές.
Τα κάσιους κρύβουν πλήθος θρεπτικών στοιχείων και γι’ αυτό αξίζει να τους απολαμβάνετε για μια ισορροπημένη διατροφή. Ας δούμε τα οφέλη τους με τη βοήθεια των διαιτολόγων.
Υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη
Υγιεινά λιπαρά
Τα κάσιους περιέχουν ω-3 λιπαρά οξέα που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο, εμποδίζουν την εμφάνιση νευροεκφυλιστικών ασθενειών, βελτιώνουν τη γνωστική ικανότητα και αποτρέπουν τη φλεγμονή. Επίσης, αυξάνουν τη σεροτονίνη, τον νευροδιαβιβαστή της «καλής διάθεσης».
Προστασία του εντέρου
Τα κάσιους ωθούν το έντερο να απορροφά περισσότερα θρεπτικά στοιχεία από τις τροφές. Συγχρόνως, συνεισφέρουν στην υγεία του μικροβιώματος, μέσα από τις πολυφαινόλες που περιέχουν οι οποίες έχουν αντιφλεγμονώδη δράση. Είναι επίσης πλούσια σε πρεβιοτικά που μεταφέρουν τους γαλακτο-ολιγοσακχαρίτες και προφυλάσσουν το έντερο από ασθένειες.
Έλεγχος της όρεξης
Ο ξηρός αυτός καρπός έχει την μαγική ικανότητα να σας κρατά χορτάτους, καθώς οι πρωτεΐνες προκαλούν την αίσθηση του κορεσμού για μεγάλο χρονικό διάστημα και σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, γεγονός που επιτρέπει τον καλύτερο έλεγχο του βάρους.
Υψηλά επίπεδα μαγνησίου
Τα κάσιους αποτελούν πηγή μαγνησίου που σχετίζεται με τον μετριασμό του άγχους και την ποιότητα του ύπνου. Οι διατροφολόγοι εξηγούν ότι μια μερίδα κάσιους (30γρ) περιέχει 83 χιλιοστόγραμμα μαγνησίου.
Ενδυνάμωση της υγείας των οστών
Ο συνδυασμός πρωτεϊνών, φωσφόρου, μαγνησίου, ασβεστίου και φωσφόρου, που περιέχουν τα κάσιους, δυναμώνει τα οστά.