Παιδική παχυσαρκία: Σε πλήρη εφαρμογή το πρόγραμμα από τον Σεπτέμβριο στην εκπαίδευση

«Το μεγάλο μας στοίχημα είναι χτίσουμε έναν υγιή πληθυσμό και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε όταν τα παιδιά έχουν ένα υγιές ξεκίνημα στη ζωή», τόνισε από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη η οποία επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό σχολείο Ερμούπολης, ένα από τα σχολεία που υλοποιούν κατά την δοκιμαστική φάση του προγράμματος την εφαρμογή των εργαλειοθηκών για την προώθηση της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας στα σχολεία στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Άσκησης και Υγιεινής Διατροφής/Αντιμετώπιση Παιδικής Παχυσαρκίας.

Η κυρία Αγαπηδάκη είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειρήνη Τσαβαλά και να συμμετάσχει με τους μικρούς μαθητές σε επιμορφωτικά παιχνίδια για μια ισορροπημένη διατροφή. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι η εκπαίδευση των δασκάλων έχει ήδη ολοκληρωθεί και το πρόγραμμα εφαρμόζεται ήδη δοκιμαστικά σε 59 σχολεία. «Η καθολική εφαρμογή των εργαλειοθηκών σε όλες τις σχολικές μονάδες της επικράτειας αναμένεται να υλοποιηθεί από Σεπτέμβριο, με τη νέα σχολική χρονιά», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι το Εθνικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας υλοποιείται σε συνεργασία με την UNICEF με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.

Ακολούθως, η κυρία Αγαπηδάκη επισκέφθηκε το Δημαρχείο, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, Αλέξη Αθανασίου. Εν συνεχεία, μετέβη διαδοχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο & Πρώιο» και στο Κέντρο Υγείας στην Ερμούπολη, όπου είχε μια εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση με τον Διοικητή, Νικόλαο Ρούσα, το Διοικητικό συμβούλιο, τους Διευθυντές του Χειρουργικού και Παθολογικού Τομέα καθώς και το προσωπικό.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::