Πείτε αντίο στην κατακράτηση υγρών με 10 απλά τρικ

Όλοι κατά καιρούς και κυρίως οι γυναίκες αντιμετωπίζουν διάφορα φουσκώματα από κατακράτηση υγρών. Αν και δεν αποτελεί ένα ζήτημα που απειλεί άμεσα την υγεία ενός ανθρώπου, η κατακράτηση υγρών συνιστά ενόχληση για τους περισσότερους από εμάς αφού -μεταξύ άλλων- έχει αντίκτυπο στην εμφάνισή μας.

Κι επειδή προκαλεί δυσκολίες όσον αφορά στο κομμάτι του αδυνατίσματος, 10 απλές και σίγουρες προτάσεις για την αντιμετώπιση της κατακράτησης είναι οι εξής:

1. Πίνετε άφθονο νερό

Αυτό πρέπει να το κάνετε έτσι κι αλλιώς, είτε κάνετε δίαιτα είτε όχι, αλλά σε περιόδους κατακράτησης ακόμη παραπάνω.

2. Μηλόξιδο έχετε δοκιμάσει;

Ξεχάστε το λεμόνι με χλιαρό νερό που συστήνουν πολλοί να πίνουμε το πρωί και δοκιμάστε να βάλετε σε 1 ποτήρι χλιαρό νερό 1 κουτ. γλυκού μηλόξιδο και 2 κουτ. γλυκού μέλι. Θα το πίνετε κάθε πρωί για όσο αισθάνεστε φουσκωμένοι και θα δείτε μεγάλη διαφορά.

3. Σόδα με χαμομήλι μετά το μεσημεριανό

Ναι, καλά διαβάσατε, 2 ώρες μετά το μεσημεριανό σας γεύμα θα πίνετε 1 φλιτζάνι χαμομήλι που μέσα θα έχετε διαλύσει 1 κουτ. γλυκού σόδα. Στην αρχή η γεύση του ίσως σας ξενίσει, ωστόσο αν το δοκιμάσετε για τις περιόδους κατακράτησης υγρών θα διαπιστώσετε ότι βοηθάει.

4. Προσοχή στο αλάτι

Καλό είναι να αποφεύγετε το αλάτι σε περιόδους κατακράτησης υγρών, ωστόσο αν δεν μπορείτε να φάτε φαγητό χωρίς αλάτι, προτιμήστε αλάτι Ιμαλαΐων. Επίσης, δεν θα ρίχνετε έξτρα αλάτι στο πιάτο σας, ενώ στη σαλάτα μπορείτε και να μην βάλετε καθόλου και να της δώσετε γεύση με μυρωδικά, λεμόνι ή ξίδι.

5. Ποιες τροφές να αποφεύγετε

Όσο κάνετε αποτοξίνωση μείνετε μακριά από γαλακτοκομικά προϊόντα που έτσι κι αλλιώς προκαλούν φουσκώματα, καθώς και από τη ζάχαρη, το κόκκινο κρέας και το αλκοόλ.

6. Το αποτοξινωτικό ρόφημα που πρέπει να δοκιμάσετε

Ρίξτε μέσα στο μπλέντερ τσάι του βουνού, ταραξάκο, σημύδα, λουίζα, τσουκνίδα και μελισσόχορτο και χτυπήστε μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα, αλλά όχι σκόνη. Φυλάξτε το μίγμα βοτάνων σε μεταλικό ή γυάλινο βάζο και καθημερινά φτιάξτε ένα ρόφημα με 1 κουτ. σούπας από το μίγμα και προσθέστε και 1 ξυλάκι κανέλα Κεϋλάνης. Είναι και γευστικό και βοηθάει πολύ!

7. Άσκηση καθημερινά!

Η γυμναστική δεν πρέπει να λείπετε έτσι κι αλλιώς από την καθημερινότητά σας, ωστόσο σε περιόδους κατακράτησης υγρών πρέπει σίγουρα να γυμνάζεστε για 40-45 λεπτά.

8. Επιλέξτε τους σωστούς υδατάνθρακες

Φρούτα και λαχανικά είναι φίλοι της γραμμής σας. Από την άλλη, οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες θα πρέπει να αποφεύγονται γιατί προκαλούν κατακράτηση υγρών.

9. Βραδινό νωρίς

Είστε από αυτούς που τρώνε γύρω στις 11 και μετά πηγαίνουν για ύπνο; Μεγάλο λάθος! Θα πρέπει να έχετε φάει το βραδινό σας γεύμα τουλάχιστον 3 ώρες πριν τον ύπνο.

10. Μήπως είστε απλά σε δύσκολες μέρες;

Κατακράτηση υγρών παρουσιάζουν οι γυναίκες και κατά τη διάρκεια της περιόδου. Ακολουθηστε τις παραπάνω συμβουλές και περιμένετε να περάσουν οι δύσκολες μέρες για να ξεφουσκώσετε τελείως.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::