Περισσότερο σεξ προτείνουν οι ουρολόγοι για την προστασία του προστάτη

Οι περισσότερες άνδρες θα έρθουν αντιμέτωποι στη ζωή τους με την καλοήθη υπερπλασία ή υπερτροφία του προστάτη. Πιο συγκεκριμένα, οι μισοί 50αρηδες και τρεις στους τέσσερις 70ρηδες θα το αντιμετωπίσουν σίγουρα.

Η αύξηση του μεγέθους του προστατικού αδένα, μια διαδικασία που ξεκινά φυσιολογικά από την ηλικία των 35 ετών και εξελίσσεται με διαφορετικό ρυθμό, μπορεί να φέρει εμπόδια στην καθημερινή ζωή των πασχόντων, να φέρει διαταραχές της ούρησης όπως νυκτουρία και αίσθημα ατελούς κένωσης και και να επταπλασιάσει τις πιθανότητες στυτικής δυσλειτουργίας.

«Στην πορεία μου ως χειρουργός προστάτη έχω δει τεράστιες αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης της πάθησης» αναφέρει ο Neil Barber, Χειρουργός Ουρολόγος με ειδίκευση στην καλοήθη υπερπλασία και άλλες παθήσεις του προστάτη. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν πολλές φαρμακευτικές και χειρουργικές ή ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες για την καλοήθη νόσο, «αλλά και πέντε βασικά πράγματα που κάθε άνδρας μπορεί να κάνει σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής του για να διατηρήσει τον προστάτη του όσο το δυνατόν πιο υγιή».

1. Γυμνάστε τον όπως κάθε άλλο μυ

Μοιραστείτε την ανάρτηση::