Πιείτε τζιν τόνικ με λεμόνι κάνει καλό!

Το τζιν τόνικ με λεμόνι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ, και, παρά την αλκοολική του φύση, μπορεί να προσφέρει ορισμένα οφέλη για την υγεία, όταν καταναλώνεται με μέτρο. Αν και δεν πρέπει να θεωρείται «υγιεινό ποτό», τα συστατικά του—τζιν, τόνικ και λεμόνι—κρύβουν μερικά ενδιαφέροντα οφέλη.

Οφέλη του τζιν

Το τζιν περιέχει βότανα όπως άρκευθο (juniper), το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή ιατρική για αιώνες. Τα μούρα του άρκευθου είναι γνωστά για τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις τους ιδιότητες. Έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση της πέψης και στη μείωση του φουσκώματος. Επιπλέον, το τζιν έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε θερμίδες σε σχέση με άλλα αλκοολούχα ποτά, όταν καταναλώνεται με τόνικ χαμηλό σε ζάχαρη.

Τόνικ και ανθρακικό νερό

Το κλασικό τόνικ περιέχει κινίνη, η οποία αρχικά χρησιμοποιήθηκε για την πρόληψη της ελονοσίας. Σήμερα, η περιεκτικότητα σε κινίνη στα ποτά είναι πολύ χαμηλή για να έχει φαρμακευτικές ιδιότητες, αλλά εξακολουθεί να βοηθά στην χαλάρωση των μυών και στη μείωση των νυχτερινών κραμπών. Ωστόσο, το ανθρακικό που περιέχει το τόνικ μπορεί να βελτιώσει την πέψη και να δώσει μια αίσθηση φρεσκάδας.

Λεμόνι: το θρεπτικό στοιχείο

Το λεμόνι προσθέτει βιταμίνη C στο ποτό, η οποία είναι απαραίτητη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπλέον, το λεμόνι έχει αντιοξειδωτική δράση και βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Το οξύ του λεμονιού μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πέψη, μειώνοντας το φούσκωμα.

Κατανάλωση με μέτρο

Παρόλο που το τζιν τόνικ με λεμόνι μπορεί να προσφέρει ορισμένα οφέλη, είναι σημαντικό να καταναλώνεται με μέτρο. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι επιβλαβής για την υγεία και μπορεί να αναιρέσει οποιαδήποτε θετικά αποτελέσματα. Ένα ποτό περιστασιακά, ως μέρος ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής, μπορεί να αποτελέσει έναν απολαυστικό τρόπο να χαλαρώσετε, διατηρώντας την υγεία σας.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::