Πολύτιμος σύμμαχος η γιόγκα στην ανακούφιση από τον πόνο

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερες μη φαρμακευτικές μέθοδοι “ανακαλύπτονται” προκειμένου να βοηθηθούν όσοι αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας. Πρόσφατα έρευνες έδειξαν πως η γιόγκα μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των χρόνιων πόνων. Η γιόγκα ξεχωρίζει γιατί δεν είναι μια απλή μορφή γυμναστικής αλλά ολόκληρη στάση ζωής.

Τις τελευταίες δεκαετίες, ο αριθμός των ανθρώπων που υποφέρουν από διαφόρων ειδών πόνους έχει αυξηθεί ραγδαία. Ο πόνος μπορεί να είναι οξύς, να προέρχεται από τραυματισμό ή να είναι χρόνιος, να οφείλεται σε αρθρίτιδα, ημικρανία, προβλήματα στη μέση και σε άλλες παθήσεις. Μπορεί, επίσης, να επηρεάσει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθιστώντας το πιο αδύναμο. Οι έρευνες δείχνουν ότι ο πόνος μπορεί να προκαλέσει υψηλά επίπεδα αρνητικού στρες και τελικά να οδηγήσει σε κατάθλιψη και άγχος. Ωστόσο, μπορεί να μετριαστεί με διάφορες μεθόδους.

Έτσι, η μείωση του άγχους που προκαλεί ή επιδεινώνει αυτούς τους πόνους επιτυγχάνεται άριστα, λένε οι επιστήμονες, με τη γιόγκα. Ειδικά όταν γίνεται στη φύση τα οφέλη είναι πολλαπλάσια λένε οι ειδικοί.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::