Πως θα χάσουμε τα κιλά του Πάσχα;

Είναι αποδεδειγμένο ότι μαζί με τα Χριστούγεννα, το Πάσχα είναι μία από τις περιόδους, όπου βλέπει κανείς τα κιλά του να αυξάνονται κατά 2 έως και 3 κιλά. Οι έρευνες το επιβεβαιώνουν! Για αυτό, μην νιώθεις ενοχές και δείξε ψυχραιμία. Σκέψου πόσο απόλαυσες τα εορταστικά γεύματα και ξεκίνα να επιστρέφεις στο επιθυμητό βάρος σου αργά και σταθερά.

Πώς να ξεκινήσω ένα πρόγραμμα διατροφής & Γυμναστικής μετά τις γιορτές;

H αποφασιστικότητα σε συνδυασμό με «προσγειωμένες» απαιτήσεις και υπομονή είναι το κλειδί για την επιτυχία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για να χάσετε βάρος και λίπος -όχι απλά υγρά-, πρέπει να μειώσετε την ημερήσια πρόσληψη σε θερμίδες όχι όμως σε υπερβολικό βαθμό. Οι απότομες δίαιτες με ακραίο περιορισμό θερμίδων το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να σοκάρουν τον οργανισμό και να οδηγήσουν σε αντίθετα αποτελέσματα μακροπρόθεσμα. Ένα σταδιακό αρνητικό ισοζύγιο είναι το ιδανικό.

Κάτι που πρέπει επίσης να πάρουμε απόφαση είναι ότι δεν υπάρχουν μαγικές τροφές και ροφήματα που θα μας κάνουν να χάσουμε κιλά χωρίς προσπάθεια. Για αυτό, η άσκηση είναι απαραίτητη προκειμένου να κινητοποιήσουμε το σώμα και το μεταβολισμό μας και να χάσουμε το βάρος που επιθυμούμε με σωστό τρόπο και πιο μόνιμα αποτελέσματα. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε, ότι επίσης το πρόγραμμα γυμναστικής που θα ακολουθήσει κανείς δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι ακραίο, ειδικότερα αν η γυμναστική δεν ήταν το φόρτε μας κατά τον πρότερο βίο μας.

Με λίγα λόγια, πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή, να ακολουθήσουμε μία ισορροπημένη διατροφή και να ξεκινήσουμε να κινούμαστε.

Ισορροπήστε κατάλληλα τη διατροφή σας με συμπληρώματα διατροφής!

O καλύτερος τρόπος να επανέλθει κανείς σε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής, το επιθυμητό βάρος, αλλά και να προσλάβει όλα εκείνα τα συστατικά που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού είναι ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο.

Δυστυχώς, όμως, ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν μας επιτρέπει πάντα να τρεφόμαστε με όλους τους απαραίτητους συνδυασμούς τροφών, ώστε να καλύπτουμε τις ημερήσιες ανάγκες μας σε βιταμίνεςμέταλλα και ιχνοστοιχεία. Έτσι, για να ισορροπήσουμε κατάλληλα τη διατροφή μας με βάση της ανάγκες μας, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις ελλείψεις μας και να τις καλύπτουμε με συμπληρώματα διατροφής, όταν συμφωνεί και ο γιατρός μας.

6 Συμβουλές και tips για να χάσετε τα περιττά κιλά του Πάσχα

1. Κάνε αργά και σταθερά βήματα

Είναι σημαντικό να δείτε την επιστροφή στο πρότερο βάρος σαν μία κίνηση φροντίδας προς τον εαυτό σας και όχι τιμωρίας. Με το να μειώσετε ραγδαία τα γεύματά σας και τις θερμίδες σας, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να νιώσετε στέρηση και δυσφορία, κάτι που δεν έχει καμία σχέση με τη φροντίδα και την αγάπη προς το σώμα. Εκτός από το ψυχολογικό κομμάτι, υπάρχει κι ένας πρακτικός λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να καταφύγετε σε ακραίες δίαιτες. Αυτός είναι ότι τέτοιου τύπου παρεμβάσεις συμβάλλουν σταδιακά στην πτώση του μεταβολισμού, οπότε και στη δυσκολία απώλειας κιλών.

Ο πιο σωστός τρόπος είναι να επιστρέψετε σταδιακά σε ένα υγιεινό διαιτολόγιο, πλούσιο σε φρούτα, λαχανικά και πρωτεΐνη.

2. Δομήστε σωστά γεύματα
Το πρώτο βήμα είναι να ρυθμίσετε -στο βαθμό που είναι δυνατό- τα γεύματά σας σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Έτσι, από τη μία δε θα πεινάτε – ή θα πεινάτε λιγότερο- και από την άλλη θα εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας να περιμένει τα γεύματά του σε συγκεκριμένες ώρες, αποφεύγοντας περιττά τσιμπήματα και λιγούρες.
Το δεύτερο βήμα είναι να γεμίζετε το πιάτο σας σύμφωνα με τη γνωστή μέθοδο του πιάτου. Χωρίζοντας το πιάτο, το μισό πρέπει να καταλαμβάνεται από σαλάτα κάθε είδους. Μην ξεχνάτε ότι ακόμη και τα βραστά λαχανικά θεωρούνται σαλάτα. Με αυτόν τον τρόπο, θα δώσετε στον οργανισμό σας όλες τις απαραίτητες βιταμίνες, αλλά θα συμβάλλετε και στον συντομότερο κορεσμό χάρη στην περιεκτικότητα των λαχανικών σε νερό και φυτικές ίνες. Το υπόλοιπο μισό του πιάτου καλό είναι να καλύπτεται από πρωτεΐνη και υδατάνθρακα εξ ημισείας.

3. Φροντίστε τα σνακ σας

Όταν έρχεται η ώρα του σνακ, επιλέξτε υγιεινές και άπαχες τροφές. Έτσι, θα ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας και θα προλάβετε την μεγάλη πείνα πριν το επόμενο κυρίως γεύμα. Ιδανικά σνακ είναι τα φρούτα σε συνδυασμό με λίγους ξηρούς καρπούς ή χειροποίητα δημιουργήματα με βρώμη, κακάο και φρούτα. Τα παραπάνω σημαίνουν ότι πρέπει να αποφεύγετε κάθε τύπο τυποποιημένων σνακ. Τα περισσότερα έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε αλάτι, ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά. Τέλος, βάλτε στη ζωή σας το ταπεράκι. Έτσι, θα έχετε πάντα τον έλεγχο του τι τρώτε, ενώ ταυτόχρονα θα εξοικονομήσετε και χρήματα.

4. Ενυδάτωση

Τέρμα τα ψέματα. Είναι η στιγμή να ασχοληθείτε σοβαρά με την ενυδάτωση του οργανισμού σας. Πίνοντας 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα θα γλιτώσετε από κάθε κατακράτηση, ενώ θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας να αποτοξινωθεί, αποβάλλοντας όλες εκείνες τις άχρηστες ουσίες από το σώμα σας. Πάρτε τώρα το μπουκάλι – θερμό σας για να μην έχετε καμία δικαιολογία!

5. Αθληθείτε

Δεν είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε άμεσα εντατική γυμναστική με τρελούς ρυθμούς. Αρκεί να κινητοποιηθείτε με ένα απλό περπάτημα στο τετράγωνο της γειτονιάς σας ή ένα σύντομο πρόγραμμα γυμναστικής στο σπίτι. Εκτός από την ενεργοποίηση του μεταβολισμού σας, θα αντλήσετε ικανοποίηση και θα νιώσετε ευεξία. Αυτός μπορεί να είναι επίσης ένας πολύτιμος χρόνος για την αυτοφροντίδα σας. Ο χρόνος για τον εαυτό σας. Τότε μπορείτε να σκεφτείτε ό, τι σας κάνει κέφι και να νιώσετε ό, τι σας κάνει κέφι.

6. Κοιμηθείτε ποιοτικά

Γνωρίζατε ότι όταν δεν κοιμόμαστε επαρκώς, η δραστηριότητα του μεταβολισμού μειώνετε με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να χάσουμε βάρος. Ναι, λοιπόν, αυτό είναι πέρα για πέρα αλήθεια, για αυτό είναι σημαντικό να φροντίσετε τη ρουτίνα ύπνου σας σωστά.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::