Πως να αντιμετωπίσεις την υπνηλία μέσα στη μέρα

Η ατονία, η υπνηλία και η κόπωση αποστερούν την παραγωγικότητα, τη χαρά και τη διασκέδαση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν και αυτά τα συμπτώματα μπορεί να φανούν ενοχλητικά, δεν είναι εκεί για να επιβαρύνουν την ποιότητα ζωής σου. Είναι μηνύματα από το σώμα σου ότι κάτι δεν είναι σωστό και χρειάζεται αλλαγή στην καθημερινή ρουτίνα σου.

Το να ακούς πάντα το σώμα σου και να προσαρμόζεσαι στις ανάγκες του είναι κρίσιμο. Με αυτόν τον τρόπο εκφράζεις τον σεβασμό προς τον εαυτό σου και προάγεις την ευεξία. Ακολούθησε αυτές τις 5 συμβουλές για να αντιμετωπίσεις την υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας και να αυξήσεις την ενέργεια σου!

5 Tips για να αντιμετωπίσεις την υπνηλία και την ατονία μέσα στη μέρα!

1. Σήκω και κίνησε το σώμα σου για λίγα λεπτά!

Μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά όταν νιώθεις υπνηλία μπορείς να κάνεις το εξής: σήκω και κάνε λίγα πηδηματάκια ή κούνα τα πόδια και τα χέρια σου. Με τον τρόπο αυτό ‘ξυπνάς’ το σώμα σου και το φέρνεις σε μια κατάσταση εγρήγορσης. Το αίμα κυλάει πιο γρήγορα, οι μύες μπαίνουν σε ετοιμότητα και το μυαλό ξυπνάει. Δοκίμασε το την επόμενη φορά που θα νιώσεις υπνηλία και θα μείνεις έκπληκτη!

2. Απόφυγε τα ενεργειακά ποτά!

Τα ενεργειακά ποτά είναι μια παγίδα στην οποία πέφτουν πολλοί άνθρωποι. Υπόσχονται πως θα σου παρέχουν ενέργεια και επαγρύπνηση, στη πραγματικότητα όμως έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Μπορεί να νιώσεις κάπως πιο ενεργή στην αρχή, ύστερα από λίγες ώρες όμως θα νιώθεις διπλά κουρασμένη. Καλό θα ήταν λοιπόν να τα αποφεύγεις και να τα αντικαταστήσεις με φυσικό χυμό, τσάι ή καφέ!

3. Φρόντισε να είσαι σε φωτεινούς χώρους!

Είτε στο σπίτι είτε στη δουλειά, φρόντιζε να υπάρχει καλός φωτισμός στον χώρο που είσαι. Εάν αντίθετα έχεις κλειστά πατζούρια, κλειστές πόρτες ή πολύ χοντρές κουρτίνες τότε το σώμα σου μπαίνει σε μια κατάσταση προετοιμασίας για ύπνο. Και αυτό οφείλεται στη παραγωγή της μελατονίνης, της ορμόνης του ύπνου, η οποία παράγεται όταν βρισκόμαστε σε σκοτεινό περιβάλλον!

4. Απόφυγε τους ύπνους αργά το μεσημέρι!

Ο μεσημεριανός ύπνος αναφέρεται και ως power nap καθώς μπορεί να μας δώσει ενέργεια για να συνεχίσουμε τη μέρα μας. Όμως, όταν κοιμόμαστε πιο αργά το μεσημέρι ή το απόγευμα, ο ύπνος αυτός θα μας προσφέρει αντίθετα αποτελέσματα: περισσότερη νύστα και εντονότερη κούραση. Για αυτό, εάν αγαπάς τους μεσημεριανούς ύπνους φρόντισε να κοιμάσαι νωρίς το μεσημέρι και για όχι παραπάνω από 1,30 ώρα!

5. Μείνε απασχολημένη στις δραστηριότητες σου!

Φυσικά και πρέπει να ξεκουράζεσαι όταν νιώθεις κουρασμένη, μερικές φορές όμως είναι καλό να πηγαίνεις κόντρα σε αυτό που νιώθεις. Μένοντας απασχολημένη σε διάφορες δραστηριότητες ή αλλάζοντας αντικείμενο απασχόλησης θα μείνεις ξύπνια και σε εγρήγορση. Έτσι δε θα δίνεις στον εαυτό σου τα περιθώρια να χαλαρώσει σε υπερβολικό βαθμό και να σε κάνει μη παραγωγική!

Μοιραστείτε την ανάρτηση::