Πόσο επικίνδυνο είναι να πέσει στάχτη στο ποτό σου;

Αν στάχτη από τσιγάρο πέσει μέσα στο ποτό σου, μπορεί να βρεθείς σε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις. Όταν βγαίνεις με τους φίλους σου για να διασκεδάσεις, είναι συνηθισμένο να καταναλώνεις αλκοόλ, και για κάποιους καπνιστές, το αλκοόλ συνοδεύεται και από τσιγάρο. Και οι δύο αυτές συνήθειες είναι επιβλαβείς για την υγεία, αλλά το να πέσει στάχτη από τσιγάρο στο ποτό σου είναι ακόμα πιο επικίνδυνο. Σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, αυτό δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο, γι’ αυτό πρέπει να προσέχεις πώς κρατάς το ποτήρι σου και πού το τοποθετείς.

Τι μπορεί να συμβεί αν στάχτη από τσιγάρο πέσει στο ποτήρι σου με αλκοόλ; Μπορεί να μην συμβεί τίποτα, αλλά υπάρχει επίσης ο κίνδυνος να αντιμετωπίσεις σοβαρές καταστάσεις.

Αν σας πέσει στάχτη το πιο πιθανό που μπορεί να πάθετε είναι ναυτία, να ζαλίζεστε και να κάνετε εμετούς. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν η στάχτη ανακατευτεί με το ποτό ο μεταβολισμός του οινοπνεύματος αργεί ή παύει για ένα διάστημα με αποτέλεσμα τα παραπάνω συμπτώματα.

Επίσης, μεθάει κανείς πιο γρήγορα και γενικότερα νιώθει εντονότερα τα κλασικά συμπτώματα που συνοδεύουν την κατάσταση της μέθης. Αυτό εξαρτάται, βέβαια, και από την ποσότητα αλκοόλ που έχει κανείς καταναλώσει. Είναι τελείως διαφορετικό να έχεις πιει ένα μόνο ποτό με στάχτη από το να έχεις καταναλώσει ήδη, για παράδειγμα, αρκετά ποτηράκια και στο τελευταίο να αντιληφθείς ότι έχει πέσει στάχτη

Πώς μπορείς να το αντιμετωπίσεις

Τι μπορείτε να κάνετε: Πιείτε πολλά ποτήρια νερό(περίπου 7) έτσι ώστε να μην αφυδατωθεί ο οργανισμός σας. Τα συμπτώματα θα περάσουν μετά από λίγες ώρες. Αν ωστόσο δεν αισθάνεστε καλά μετά από μεγάλο διάστημα επισκεφτείτε τον γιατρό σας.

Αφού το αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση στον οργανισμό, το να πίνουμε νερό ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όχι μόνο θα μας ενυδατώσει, αλλά θα αφαιρέσει και όλα τα υπολείμματα των ουσιών του αλκοόλ από το στομάχι. Μαζί με το νερό, μπορείτε να πιείτε μερικά ροφήματα με ηλεκτρολύτες με σκοπό να αναπληρωθούν. Απόφυγε καφεϊνούχα ποτά, γιατί συμβάλλουν στην αφυδάτωση.

Τα συμπτώματα θα περάσουν μετά από λίγες ώρες. Αν, ωστόσο, δεν αισθάνεστε καλά μετά από μεγάλο διάστημα ή νιώθετε ανησυχία, επισκεφτείτε ένα ιατρικό κέντρο ή τον γιατρό σας. Ακόμα μία καλή συμβουλή είναι να πίνεις νερό ενδιάμεσα από τα ποτά σου ή και να προσθέτεις λίγο νερό στο ποτό σου. Η αιθανόλη εμπεριέχεται στα αλκοολούχα ποτά, οπότε παρόλο που αποτελούν υγρά, αφυδατώνουν τον οργανισμό αυτού που τα καταναλώνει.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::