Πότε οι λιποδιαλύτες βοηθούν πραγματικά στο αδυνάτισμα

Οι λιποδιαλύτες δεν κάνουν θαύματα και δε μπορούν να υποκαταστήσουν μια ισορροπημένη διατροφή και ένα τακτικό πρόγραμμα άθλησης. Μπορούν όμως να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και να σας δώσουν μια ώθηση, λειτουργώντας ως ενισχυτές στην προσπάθειά σας για απώλεια λίπους.

Τα ενεργά συστατικά που περιέχουν τα συμπληρώματα λιποδιαλυτών μπορούν να απογειώσουν τα αποτελέσματα του γυμναστηρίου και της δίαιτας και να βοηθήσουν στη στόχευση του λίπους.

Πως λειτουργούν, όμως, οι λιποδιαλύτες; Τα συστατικά τους συμβάλλουν σε ορμονικές αντιδράσεις του οργανισμού που είναι υπεύθυνες για τον μεταβολισμό τους λίπους και τη μετατροπή του σε πηγή ενέργειας.

Η καφεΐνη, για παράδειγμα, περιλαμβάνεται συχνά σε συμπληρώματα λιποδιαλυτών, μιας και βοηθά στην αύξηση του μεταβολισμού και παράλληλα παρέχει τόνωση και ενέργεια για αθλητικές δραστηριότητες. Πιο συγκεκριμένα, δρα στον λιπώδη ιστό που συσσωρεύεται στην κοιλιά και ενισχύει την καύση του.

Λιποδιαλύτες: πότε κάνουν πραγματικά δουλειά;

Οι λιποδιαλύτες κάνουν πραγματική δουλειά, αν οι προσδοκίες σας είναι ρεαλιστικές. Οι επιπτώσεις μιας κακής διατροφής σε συνδυασμό με καθιστική ζωή δε μπορούν να ανατραπούν με τη χρήση συμπληρωμάτων ή προϊόντων για τοπικό αδυνάτισμα, όπως μια κρέμα αδυνατίσματος.

Αν και κατανοούμε πως οι αναφορές στη σωστή διατροφή και άσκηση έχουν γίνει σχεδόν κουραστικές, ωστόσο δεν υπάρχει κανένας καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε ένα υγιές και σφριγηλό σώμα. Είναι σημαντικό να αποφεύγετε τη συστηματική και πολύμηνη χρήση λιποδιαλυτών, καθώς ο οργανισμός σας αποκτά ανοχή, μειώνοντας την αποτελεσματικότητά τους.

Ένα καλό χρονικό πλαίσιο για τη χρήση τους είναι περίπου 1-2 μήνες και έπειτα συνίσταται η διακοπή τους για ένα χρονικό διάστημα. Μη μετράτε τη μείωση του βάρους σας ανά ημέρα, περιμένοντας άμεσα αποτελέσματα, αλλά ανά μία εβδομάδα για να έχετε πιο σφαιρική εικόνα.

Συνήθως, αναμένεται μία μικρή αύξηση στη μείωση του λίπους, την οποία είναι καλό να καταγράφετε για να μετράτε την αποτελεσματικότητα των συμπληρωμάτων. Αν δεν παρατηρείτε καμία διαφορά μετά από 2-3 εβδομάδες χρήσης, αναζητήστε εναλλακτικό σκεύασμα με λιποδιαλύτες.

Είδη λιποδιαλυτικών συμπληρωμάτων

Υπάρχουν διάφορα είδη λιποδιαλυτών, όπως εκείνοι που προκαλούν θερμογένεση, αυξάνουν δηλαδή τη θερμοκρασία του οργασμού, διεγείρωντας τις διαδικασίες καύσης λίπους, και εκείνοι που λειτουργούν ως καταστολείς της όρεξης, βοηθώντας στη διατήρηση μιας υγιούς διατροφικής ρουτίνας.

Ποιοί είναι οι πιο ισχυροί φυσικοί λιποδιαλύτες και σε ποιά συμπληρώματα περιλαμβάνονται;

Ας τα δούμε αναλυτικά.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι ευρέως γνωστό για τις λιποδιαλυτικές του ιδιότητες, που οφείλονται στην πλούσια περιεκτικότητά του σε κατεχίνες, οι οποίες συμβάλλουν στη μείωση της περιφέρειας της μέσης. Επίσης, είναι πλούσιο σε καφεΐνη, που το κάνει ακόμη πιο αποτελεσματικό.

Lcarnitine

Η καρνιτίνη είναι ένα δημοφιλές αμινοξύ που συναντάται στα συμπληρώματα διατροφής που λαμβάνουν οι αθλητές, καθώς έχει την ιδιότητα να αυξάνει τη μετατροπή λίπους σε ενέργεια, βοηθώντας στις απαιτητικές ρουτίνες άθλησης. Παράλληλα, βοηθά στην αποκατάσταση των μυών, κάνοντάς τη ένα σούπερ συστατικό για τους λάτρεις της γυμναστικής.

CLA

Το CLA, μία πιο απλή ονομασία για το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ, είναι ένα λιπαρό οξύ, που βοηθά στη μείωση του λίπους, στην αύξηση της αίσθησης του κορεσμού και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Λόγω των ιδιοτήτων του, περιλαμβάνεται στα πιο δημοφιλή συμπληρώματα αδυνατίσματος και fitness και προτιμάται από τους περισσότερους αθλητές παγκοσμίως.

Λειτουργούν οι λιποδιαλύτες για αδυνάτισμα;

Ναι. Η σύντομη και απλή απάντηση, είναι πως ναι. Οι λιποδιαλύτες λειτουργούν στο αδυνάτισμα, όταν αυτό προσεγγίζεται σωστά. Ενισχύουν τη δίαιτά σας, σας βοηθούν να έχετε καλύτερη απόδοση στην άθληση και μειώνουν την απώλεια μυϊκής μάζας, προάγωντας την καύση λίπους για παροχή ενέργειας. Οι λιποδιαλύτες δεν αποδίδουν όσο μπορούν, αν δε συνδυάζονται με διατροφή και άσκηση.

Φροντίστε να τηρείτε πάντα τις οδηγίες χρήσης και να μη ξεπερνάτε τις συνιστώμενες δοσολογίες. Μπορείτε να συμβουλευτείτε ένα επαγγελματία fitness για να σας συστήσει κάποιο προϊόν που θα ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες σας.

Προσοχή: Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας, μη κάνετε χρήση λιποδιαλυτών προτού συμβουλευτείτε το θεράποντα γιατρό σας. Μη λαμβάνετε σκευάσματα παράλληλα με φαρμακευτικές αγωγές, χωρίς την έγκριση γιατρού. Είναι πολύ σημαντικό να προσέχετε τα συμπληρώματα που καταναλώνετε.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::