Η κατανάλωση αρκετής πρωτεΐνης είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα υγιή κόκαλα. Στην πραγματικότητα, περίπου το 50% των οστών αποτελείται από πρωτεΐνη, με τους ερευνητές να τονίζουν ότι η χαμηλή πρόσληψη πρωτεΐνης μειώνει την απορρόφηση ασβεστίου και μπορεί επίσης να επηρεάσει τα ποσοστά σχηματισμού και διάσπασης των οστών. Επιπλέον, η διατροφή που περιέχει μεγαλύτερο ποσοστό θερμίδων από άπαχες πρωτεΐνες μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της οστικής μάζας κατά την απώλεια βάρους.