Πώς θα καθαρίσεις σωστά τα πινέλα μακιγιάζ σου

Το να καθαρίζουμε σωστά τα πινέλα του μακιγιάζ δεν είναι απαραίτητο μόνο για να… στρώνει καλύτερα το μακιγιάζ, αλλά κυρίως είναι απαραίτητο για να μην δημιουργούμε πρόβλημα στο δέρμα μας.

Αρκεί να γνωρίζεις ότι η ποσότητα του foundation, της πούδρας ή όποιου άλλου προϊόντος που συσσωρεύεται στο πινέλο σου δημιουργεί το τέλειο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων και άλλων μικροοργανισμών. Όλα αυτά μπορεί πολύ εύκολα να καταλήξουν σε ακμή, έρπη ή ακόμη και σοβαρές δερματικές παθήσεις όπως είναι ο σταφυλόκοκκος.

Για αυτό εμείς βρήκαμε τον τρόπο να το κάνεις γρήγορα και ξεκούραστα, ώστε να απολαμβάνεις όλα τα οφέλη του καθαρού πινέλου για το πρόσωπό σου.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω τα πινέλα μου;

Η απάντηση δε θα σου αρέσει, όμως για τους παραπάνω λόγους, τα πινέλα και τα σφουγγαράκια μακιγιάζ πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ανάλογα και με τη συχνότητα του μακιγιάζ σου, αλλά και την υφή των καλλυντικών σου. Για παράδειγμα, τα υγρά καλλυντικά μπορούν να αποτελέσουν ευκολότερα εστία μόλυνσης. Αν χρησιμοποιείς στερεό υλικό, τότε μπορείς να παρατείνεις για λίγο τη συχνότητα πλυσίματος.

Πώς θα πλύνω τα πινέλα μου;

Οι περισσότεροι make up artists συμφωνούν σχετικά με τον καλύτερο τρόπο καθαρισμού των πινέλων. Ας δούμε τα βήματα:

  1. Βρέξε τα πινέλα με φορά προς τα κάτω, ώστε να μην ανακατευτούν οι τρίχες τους.
  2. Μόλις βραχούν εντελώς, πρόσθεσε ένα ελαφρύ σαμπουάν ή ειδικό καθαριστικό για πινέλα.
  3. Σαπούνισέ τα, στριφογυρίζοντάς τα στην παλάμη σου. Μην κάνεις απότομες κινήσεις, ώστε να μην χαλάσουν οι τρίχες.
  4. Αφού τα ξεπλύνεις, σκούπισέ τα με καθαρή πετσέτα και μην τα αφήσεις εντελώς βρεγμένα για να στεγνώσουν.
  5. Αφού αφαιρέσεις την περισσότερη υγρασία, ακούμπησέ τα στην πετσετούλα για να στεγνώσουν εντελώς
  6. Φρέσκαρε τα πινέλα σου συχνά με ειδικό σπρέι.

Πότε να αντικαταστήσω το πινέλο μου;

Αυτό εξαρτάται από εσένα. Όσο φροντίζεις τα πινέλα σου με τον κατάλληλο τρόπο, μπορείς να τα διατηρείς σε άριστη κατάσταση για μεγάλο διάστημα ή και χρόνια. Ωστόσο, όταν παρατηρήσεις μία περίεργη μυρωδιά ή ότι το πινέλο σου έχει χάσει αρκετές τρίχες ή ότι αυτές έχουν διαχωριστεί κι έχουν προσλάβει παράδοξη θέση, τότε είναι η ώρα να αντικαταστήσεις το πινέλο σου.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::