Πώς μειώνονται οι θερμίδες στα τηγανητά φαγητά

Τα τηγανητά φαγητά είναι από τα πιο αγαπημένα, αλλά και πιο θερμιδογόνα πιάτα, λόγω της ποσότητας λαδιού που απορροφούν κατά το μαγείρεμα. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να απολαμβάνετε τραγανά και νόστιμα τηγανητά, μειώνοντας σημαντικά τις θερμίδες τους.

1. Επιλέξτε σωστό λάδι και θερμοκρασία
Η χρήση λαδιού με υψηλό σημείο καπνού, όπως ελαιόλαδο ή λάδι αβοκάντο, επιτρέπει το τηγάνισμα σε υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να καίγεται το λάδι. Όταν η θερμοκρασία είναι σωστή, το φαγητό απορροφά λιγότερο λάδι, μειώνοντας έτσι τις θερμίδες.

2. Προτιμήστε τη μέθοδο του τηγανίσματος σε λίγο λάδι
Αντί για βαθύ τηγάνισμα, χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα λαδιού σε αντικολλητικό τηγάνι ή τηγάνισμα “sauté”. Με αυτή τη μέθοδο, το φαγητό γίνεται τραγανό χωρίς να βουλιάζει στο λάδι.

3. Απορροφήστε το περίσσιο λάδι
Μετά το τηγάνισμα, τοποθετήστε το φαγητό σε χαρτί κουζίνας για μερικά λεπτά. Το χαρτί απορροφά το επιπλέον λάδι που θα ανέβαζε τις θερμίδες.

4. Χρησιμοποιήστε εναλλακτικές επαλείψεις
Αντί για πλήρες τηγάνισμα, μπορείτε να περάσετε τα τρόφιμα σε αλεύρι ολικής άλεσης ή ψίχουλα χωρίς να τα βουτήξετε σε λάδι. Μετά ψήστε τα στον φούρνο ή τηγανίστε ελαφρά σε λίγες σταγόνες λάδι.

5. Προτιμήστε τον φούρνο ή τη φριτέζα αέρα
Η φριτέζα αέρα (air fryer) και το ψήσιμο στον φούρνο μπορούν να αντικαταστήσουν το τηγάνισμα, προσφέροντας τραγανή υφή με πολύ λιγότερο λάδι, μειώνοντας δραστικά τις θερμίδες χωρίς να χάνεται η γεύση.

Με αυτές τις απλές τεχνικές, μπορείτε να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας τηγανητά φαγητά, ενώ περιορίζετε τις θερμίδες και τη λιπαρότητα. Έτσι, η απόλαυση δεν θα κοστίζει στην υγεία σας, ενώ η γεύση παραμένει το ίδιο δελεαστική.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::