Πώς μπορεί να βελτιώσει την υγεία σου η βιταμίνη Κ2

Η βιταμίνη Κ2 είναι για πολλούς μια άγνωστη βιταμίνη που βρίσκεται σε ορισμένα τρόφιμα και σπάνια περιλαμβάνεται στις διατροφές του δυτικού κόσμου. Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό το θρεπτικό συστατικό μπορεί να είναι εξαιρετικά σημαντικό για την υγεία μας. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι μπορεί να συμβάλει στη θεραπεία πολλών ασθενειών.

Όταν οι επιστήμονες την ανακάλυψαν, παρατήρησαν ότι είναι απαραίτητη για την πήξη του αίματος. Επιπλέον, την έχουν συσχετίσει με την προστασία των δοντιών από την τερηδόνα και τη διαχείριση χρόνιων ασθενειών.

Με ποιο τρόπο μπορεί να βελτιώσει την υγεία σου η βιταμίνη Κ2

Υγεία της καρδιάς

Το ασβέστιο όταν συσσωρεύεται στις αρτηρίες μπορεί να είναι παράγοντας για καρδιακές ασθένειες. Γι αυτό τον λόγο ότι μπορεί να μειώσει τη συγκέντρωση ασβεστίου θα αποτρέψει και τις συγκεκριμένες ασθένειες. Η βιταμίνη Κ2 δόθηκε σε 16.000 γυναίκες στα πλαίσια έρευνας, και φάνηκε πώς μείωσε καθημερινά τον κίνδυνο κατά 9%. Οι ασθένειες που σχετίζονται με την καρδιά είναι ένα θέμα που δεν πρέπει να υποτιμάμε γιατί είναι η πιο κοινή αιτία θανάτου παγκοσμίως.

Υγεία των οστών

Η οστεοπόρωση είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τις γυναίκες κυρίως μετά την εμμηνόπαυση. Επειδή πολύ συχνά οι γυναίκες παθαίνουν οστεοπόρωση θα πρέπει να ενημερώνονται και να φροντίζουν όσο μπορούν να την αποτρέψουν. Η βιταμίνη Κ2 μπορεί να ρυθμίσει το ασβέστιο που είναι το κύριο συστατικό των οστών αλλά και ενεργοποιεί τις πρωτεΐνες που κτίζουν και διατηρούν τα οστά! Σε έρευνες που έγιναν σε Γιαπωνέζες, φάνηκε πώς όχι μόνο προλαμβάνει αλλά διορθώνει κιόλας, ζημιές που υπάρχουν ήδη στα οστά.

Υγεία των δοντιών

Ερευνητές υποθέτουν πλέον πώς η βιταμίνη Κ2 μπορεί να επηρεάσει την υγεία των δοντιών. Ακόμα δεν έχει αποδειχτεί κάτι τέτοιο σε ανθρώπους, όμως έρευνες που έχουν γίνει σε ζώα έδειξαν ότι η οστεασίνη που είναι βασική πρωτεΐνη για τα οστά είναι πολύ σημαντική και για τα δόντια. Εδώ η Κ2 λειτουργεί μαζί με τις βιταμίνες A και D.

Τροφές με βιταμίνη Κ2

Ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να μετατρέψει την βιταμίνη Κ1 σε Κ2 αλλά σε πολύ μικρή ποσότητα. Επίσης διάφορες έρευνες έδειξαν πώς η Κ2 που παίρνουμε από τις τροφές είναι πιο ωφέλιμη για τον οργανισμό. Δυστυχώς η δυτική διατροφή δεν περιέχει πολλές τροφές που είναι πλούσιες σε Κ2. Το συκώτι συνήθως έχει καλές ποσότητες της Κ2, αλλά και ο κρόκος του αυγού μπορεί να σου προσφέρει μία μικρή ποσότητα της βιταμίνης. Ακόμα λαχανικά όπως το λάχανο, το μπρόκολο, το σπανάκι και η ντομάτα προσφέρουν βιταμίνη Κ2. Συμβουλέψου τον γιατρό σου για κάποιο συμπλήρωμα διατροφής.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::