Πώς να ενσωματώσετε 22 λεπτά άσκησης στην καθημερινότητά σας χωρίς να το αντιληφθείτε

Η αδράνεια μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς οι ειδικοί προτείνουν ότι θα πρέπει να γυμναζόμαστε καθημερινά για τουλάχιστον 22 λεπτά.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγνωρίζει ότι η τακτική άσκηση είναι κρίσιμη για την πρόληψη παθήσεων όπως ο διαβήτης τύπου 2, οι καρδιοπάθειες, τα εγκεφαλικά επεισόδια, ο καρκίνος και η άνοια. Παρά ταύτα, σχεδόν το 31% του παγκόσμιου πληθυσμού – περίπου 1,8 δισεκατομμύρια ενήλικες – δεν κινείται όσο θα έπρεπε.

Η personal trainer Jenny Francis προσφέρει συμβουλές για να ξεπεράσετε την αδράνεια και να ενσωματώσετε 22 λεπτά δραστηριότητας καθημερινά, που ισοδυναμεί με δυόμισι ώρες την εβδομάδα, στην καθημερινή σας ρουτίνα.

Πώς μπορείτε να μοιράσετε τα 22 λεπτά σε καθημερινές δραστηριότητες:

1 λεπτό: Αμέσως μόλις ξυπνήσετε, καθίστε στην άκρη του κρεβατιού και γείρετε το σώμα σας από τη μία πλευρά στην άλλη, με τα χέρια σας ψηλά. Αυτό βοηθά στη διάταση και ενεργοποιεί τους κοιλιακούς σας. Στη συνέχεια, καθίστε και επαναλάβετε την κίνηση του «σηκώματος από το κρεβάτι» δέκα φορές. Έτσι, θα ενεργοποιήσετε τους γλουτούς σας και θα ενεργοποιήσετε την κυκλοφορία του αίματος.

2 λεπτά: Ενώ περιμένετε να βράσει ο βραστήρας για τον καφέ σας, κάντε squats με το βάρος του σώματος. Αυτή η δραστηριότητα θα ανεβάσει τους καρδιακούς σας παλμούς και θα γυμνάσει τους γλουτούς σας.

2 λεπτά: Κατά τη διάρκεια της βούρτσας των δοντιών σας, μπορείτε να κάνετε ένα βήμα από τη μία πλευρά στην άλλη. Αν και φαίνεται απλή κίνηση, μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση του καρδιακού σας ρυθμού και να προσθέσει βήματα στην καθημερινή σας δραστηριότητα.

2 λεπτά: Αν έχετε παιδιά, χορέψτε μαζί τους στον ρυθμό του αγαπημένου τους τραγουδιού πριν από το πρωινό. Αυτή η δραστηριότητα όχι μόνο σας γυμνάζει, αλλά και ενισχύει τη διάθεση όλων.

1 λεπτό: Αν εργάζεστε πίσω από ένα γραφείο, μπορείτε να γυμνάσετε τον πυρήνα σας. Σηκωθείτε και σηκώστε και τα δύο πόδια σας από το πάτωμα, διατηρώντας τα γόνατα λυγισμένα, και στη συνέχεια χαμηλώστε τα ξανά. Αυτή η άσκηση ενδυναμώνει τους κοιλιακούς σας και σας ενθαρρύνει να μην παραμένετε καθιστοί για πολύ.

3 λεπτά: Αν έχετε μακροσκελείς τηλεφωνικές κλήσεις, δοκιμάστε να περπατήσετε ενώ μιλάτε. Αυτό όχι μόνο θα σας κρατήσει σε κίνηση, αλλά θα σας αποτρέψει από το να παραμείνετε καθιστοί για παρατεταμένο χρόνο.

2 λεπτά: Όταν κρεμάτε τα ρούχα, αντί να σκύβετε, λυγίστε τα γόνατά σας, καθίστε στις φτέρνες σας και μετά σηκωθείτε. Αν έχετε τουλάχιστον 20 αντικείμενα για να κρεμάσετε, αυτό σημαίνει 20 καθίσματα, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση των γλουτών σας.

5 λεπτά: Κατά τη διάρκεια των αγορών, προσπαθήστε να γυμναστείτε κουβαλώντας μια τσάντα σε κάθε χέρι. Αυτό ενδυναμώνει τους ώμους και τον πυρήνα σας, ενώ ταυτόχρονα κάνετε τα απαραίτητα βήματα.

2 λεπτά: Όταν φέρνετε τα ψώνια στο σπίτι, κρατήστε τις σακούλες και κάντε 20 κάμψεις δικεφάλων πριν αρχίσετε να τακτοποιείτε τα αντικείμενα.

2 λεπτά: Εάν περνάτε πολύ χρόνο στην κουζίνα, εκμεταλλευτείτε τον «χαμένο χρόνο» για να κινηθείτε. Ενώ περιμένετε να βράσει η σάλτσα ή να χτυπήσει ο φούρνος μικροκυμάτων, κάντε μερικά βήματα επί τόπου για να ανεβάσετε τους καρδιακούς σας παλμούς και να συμβάλλετε στους ημερήσιους στόχους βημάτων σας.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::