Ρυθμίστε το σάκχαρο αλλάζοντας πέντε πρωινές συνήθειες χωρίς φάρμακα

Και όμως, υπάρχουν πρωινές συνήθειες που αν τις αποκτήσετε ή αν τις αλλάξετε μπορείτε να ρυθμίσετε το σάκχαρο στο αίμα σας χωρίς φάρμακα.

Εάν παρακολουθείτε τις τιμές του σακχάρου στο αίμα, ίσως είναι απογοητευτικό να τις βλέπετε υψηλές από το πρωί. Ωστόσο, οι υψηλότερες τιμές των επιπέδων της γλυκόζης τις πρωινές ώρες θεωρούνται φυσιολογικές, καθώς το σώμα παράγει την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μια άνοδο του σακχάρου στο αίμα γύρω στις 7 ή 8 π.μ., εξηγεί ο δρ. Kunal K. Shah, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα ενδοκρινολογίας στην Ιατρική Σχολή Rutgers Robert Wood Johnson στο New Brunswick του New Jersey.

Γι αυτό, θεωρείται σημαντικό να ξεκινήσετε τη μέρα σας υιοθετώντας υγιεινές συνήθειες που θα διατηρήσουν το σάκχαρο στο αίμα σας υπό έλεγχο καθώς η μέρα συνεχίζεται.

Ένα ποτήρι νερό 

Το πρώτο πράγμα που καλό είναι να κάνετε με το που ανοίξετε τα μάτια σας είναι να ενυδατωθείτε. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν είστε αφυδατωμένοι, το σώμα σας περιέχει λιγότερο νερό, με αποτέλεσμα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα να είναι πιο υψηλά, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Το υψηλό σάκχαρο δημιουργεί επίσης μεγαλύτερη διούρηση, γεγονός που μπορεί να σας κάνει ακόμη πιο αφυδατωμένους. Φροντίστε λοιπόν να πίνετε νερό το πρωί, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Μοιραστείτε την ανάρτηση::