Σαν σήμερα γεννήθηκε ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον HIV

Σαν σήμερα, 23 Μαρτίου, το 1937 γεννήθηκε ο Robert Gallo.

Ο Robert Charles Gallo είναι Αμερικανός βιοϊατρικός ερευνητής. Είναι περισσότερο γνωστός για το ρόλο του στην καθιέρωση του ιού της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV) ως λοιμογόνου παράγοντα που είναι υπεύθυνος για το σύνδρομο επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας (AIDS) και στην ανάπτυξη της εξέτασης αίματος για τον HIV, και συνέβαλε σημαντικά στη μετέπειτα έρευνα για τον HIV.

Ο Gallo είναι διευθυντής και συνιδρυτής του Ινστιτούτου Ανθρώπινης Ιολογίας (IHV) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ στη Βαλτιμόρη, Μέριλαντ, που ιδρύθηκε το 1996 σε μια συνεργασία που περιλαμβάνει την Πολιτεία του Μέριλαντ και την Πόλη της Βαλτιμόρης. Τον Νοέμβριο του 2011, ο Gallo ονομάστηκε ο πρώτος Όμηρος & Μάρθα Γκουντέλσκι Διακεκριμένη Καθηγήτρια Ιατρικής. Ο Gallo είναι επίσης συνιδρυτής της εταιρείας βιοτεχνολογίας Profectus BioSciences, Inc. και συνιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Global Virus Network (GVN).

Ο Gallo ήταν ο επιστήμονας με τις περισσότερες αναφορές στον κόσμο από το 1980 έως το 1990, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Επιστημονικών Πληροφοριών, και κατατάχθηκε τρίτος στον κόσμο για επιστημονικό αντίκτυπο για την περίοδο 1983–2002. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 1.300 εργασίες.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::