Σας ταλαιπωρεί η αρθρίτιδα; 5 συμβουλές για να μην πονάτε στον ύπνο σας

Τα είδη της αρθρίτιδας είναι πολυάριθμα, και τα συμπτώματά τους συχνά επηρεάζουν την ποιότητα ύπνου των ασθενών. Υπάρχουν πάνω από 100 διαφορετικές μορφές αρθρίτιδας, και κάθε μία επηρεάζει το σώμα και τις αρθρώσεις με μοναδικό τρόπο.

Αυτές οι παθήσεις συνήθως προκαλούν έντονο πόνο, δυσκαμψία, πρήξιμο στις αρθρώσεις (περιορισμένη κίνηση), ερεθισμό (ερυθρότητα) και αίσθημα θερμότητας στην περιοχή. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι ασθενείς συχνά υποφέρουν και δυσκολεύονται να απολαύσουν έναν καλό ύπνο.

Ακολουθούν χρήσιμες συμβουλές για να δημιουργήσετε ένα ιδανικό περιβάλλον ύπνου προς τους ασθενείς με αρθρίτιδα.

1. Προσοχή στο στρώμα

Καλό είναι να αποφύγετε τη χρήση ενός πολύ σκληρού στρώματος επειδή υποστηρίζει τις αρθρώσεις του σώματος καλύτερα από ένα μαλακό στρώμα το οποίο θα επιτρέψει στο σώμα να βυθιστεί σε αυτό, δημιουργώντας έτσι ένα μη υποστηρικτικό περιβάλλον για τις αρθρώσεις καθώς το σώμα χαλαρώνει.

2. Ύψος κρεβατιού

Φροντίζετε να λάβετε υπόψη το ύψος του κρεβατιού, καθώς το να σκύψετε πολύ χαμηλά για να ξαπλώσετεε μπορεί να αυξήσει την πίεση στις αρθρώσεις.

Ένα κρεβάτι που είναι ψυλότερο θα σας διευκοιλύνει να κάτσετε και να σηκωθείτεπιο εύκολα σε σχέση με ένα χαμηλό.

3. Επιλογή σεντονιού

Σε κρεβάτι μεγάλου μεγέθους, προτιμήστε ένα σεντόνι queen size. Αντίστοιχα, σε ένα κρεβάτι Queen size προτιμήστε ένα California King, ώστε να υπάρχει περισσότερη χαλαρώτητα.

Tip: Μια ξύλινη κουτάλα με μακρύ χερούλι μπορεί να σας βοηθήσει να βάλετε τα σεντόνια κάτω απο το στρώμα.

4. Κλινοσκεπάσματα και πιτζάμες

Επιλέξτε ελαφριά κλινοσκεπάσματα. Τα σεντόνια και οι κουβέρτες, καθώς και οι πιτζάμες, συνίσταται να αποτελούνται από ένα ύφασμα που «αναπνέει» για να επιτρέπει στο στρώμα να ανασαίνει όλη τη νύχτα.

Επιλέξτε καλύτερα ένα ελαφρύ πάπλωμα το οποίο είναι ευκολότερο να σκεπαστείτε, σε σύγκριση με μια βαριά κουβέρτα.

5. Χρήση μαξιλαριών

Είναι καλή ιδέα να έχετε στη διάθεσή σας μερικά μαξιλάρια ή ένα μαξιλάρι σώματος. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ενώ κοιμάστε για να απορροφήσουν τους πόνους στις αρθρώσεις.

Το μικρό τους μέγεθος κάνουν εύκολη την τοποθέτησή τους σε διαφορετικές περιοχές που πονάνε.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::