Σοκολάτα, ποπ κορν και άλλες 6 αναπάντεχες τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες που ευεργετούν το έντερό σας

Η επαρκής πρόσληψη φυτικών ινών στη διατροφή μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη. Όπως αναφέρει το NHS, οι περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να ενσωματώσουν περισσότερες φυτικές ίνες και να μειώσουν τα πρόσθετα σάκχαρα στη διατροφή τους. Η κατανάλωση περισσότερων φυτικών ινών προσφέρει αμέτρητα οφέλη. Αλλά τι μπορείτε να φάτε που να είναι ταυτόχρονα γευστικό και πλούσιο σε φυτικές ίνες;

«Η υψηλή πρόσληψη φυτικών ινών συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιοπαθειών, εγκεφαλικών επεισοδίων, διαβήτη τύπου 2 και καρκίνου του εντέρου», επισημαίνει το NHS, επομένως αξίζει τον κόπο. Επιπλέον, μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης δυσκοιλιότητας.

Ο μέσος ενήλικας καταναλώνει περίπου 20 γραμμάρια φυτικών ινών καθημερινά, ενώ ο στόχος θα έπρεπε να είναι τα 30 γραμμάρια. Ξέρατε ότι μερικά από τα αγαπημένα σας και πιο γευστικά σνακ είναι γεμάτα από αυτό το πολύτιμο θρεπτικό συστατικό;

8 Σνακ Πλούσια σε Φυτικές Ίνες

1. Μαύρη σοκολάτα
Οι λάτρεις της μαύρης σοκολάτας έχουν λόγο να χαίρονται! 30 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας με 85% κακάο περιέχουν το 13% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης φυτικών ινών, κάτι που την καθιστά μια γευστική επιλογή μετά από μια δύσκολη μέρα.

2. Αβοκάντο
Αν αγαπάτε το αβοκάντο στο τοστ σας, έχουμε καλά νέα! Μισό αβοκάντο σε ψωμί ολικής αλέσεως με επιπλέον σπόρους περιέχει 10,5 γραμμάρια φυτικών ινών, που αντιστοιχούν στο 35% της ημερήσιας ποσότητας που προτείνεται.

3. Ποπ κορν
Το αγαπημένο σας σνακ για το σινεμά είναι πραγματικά ωφέλιμο για την καλή λειτουργία του εντέρου. 30 γραμμάρια σπιτικού ποπ κορν προσφέρουν 4,3 γραμμάρια φυτικών ινών, δηλαδή το 13% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας.

4. Κόκκινα φασόλια
Αν σας αρέσει το τσίλι, συνδυάστε το με κόκκινα φασόλια, καθώς μισό κουτάκι περιέχει 7,4 γραμμάρια φυτικών ινών, που ισοδυναμεί με το 24,6% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας.

5. Μηλόπιτα
Αν έχετε διάθεση να ψήσετε, δοκιμάστε να φτιάξετε μια μηλόπιτα! Μια μερίδα 175 γραμμαρίων προσφέρει 8 γραμμάρια φυτικών ινών, δηλαδή το 26,6% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας.

6. Πατάτες με τη φλούδα
Για ένα εύκολο και νόστιμο μεσημεριανό γεύμα γεμάτο φυτικές ίνες, δοκιμάστε μια ολόκληρη πατάτα με τη φλούδα, σερβιρισμένη με φασόλια. Αυτή η επιλογή καλύπτει το 40% του ημερήσιου στόχου σας, προσφέροντας 12 γραμμάρια φυτικών ινών.

7. Όσπρια σε σούπα
Αν η σούπα είναι ένα από τα αγαπημένα σας μεσημεριανά γεύματα, προσθέστε όσπρια για να αποκτήσετε το 28% των συνιστώμενων φυτικών ινών. Οι φακές, μάλιστα, σας κρατούν χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

8. Σνακ βρώμης
Αν αναζητάτε ένα σνακ για όλες τις ώρες, οι μπάρες και οι πίτες βρώμης είναι ιδανικές, καθώς περιέχουν 4,4 γραμμάρια φυτικών ινών, που αντιστοιχούν στο 14,6% της προτεινόμενης ημερήσιας πρόσληψης. Είναι εξαιρετική πηγή διαλυτών και αδιάλυτων φυτικών ινών, ιδανικές για να διατηρείτε την κανονικότητα του εντέρου σας.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::