Στάση εργασίας σήμερα των νοσοκομειακών για τα απογευματινά χειρουργεία

Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί, διαμαρτυρόμενοι για τα απογευματινά χειρουργεία. Η στάση θα διαρκέσει από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΟΕΝΓΕ) κάνει λόγο για “αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στο αίσχος των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων”, επισημαίνοντας τα ακόλουθα:

“Η ΟΕΝΓΕ καλεί τους υγειονομικούς αλλά και τους χρήστες Υγείας να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 27/3 και ώρα 13.30 στο υπουργείο Υγείας.

Όπως έχει ήδη εξαγγελθεί, η ΟΕΝΓΕ σε επικοινωνία με τους νομικούς της συμβούλους ήδη συντάσσει και νομική προσφυγή για την ακύρωση της ΚΥΑ 5/2/24 περί απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων.

Η ΟΕΝΓΕ επίσης ενημερώνει πως με παρόμοιο τρόπο θα παρεμβαίνει και σε περιπτώσεις που παραβιάζεται ή έχει ήδη παραβιαστεί ακόμα και η σχετική ΚΥΑ (πχ παράκαμψη της επιτροπής χειρουργείου, παράκαμψη του Διευθυντή Χειρουργικού τομέα σε κάθε νοσοκομείο, παράκαμψη των Επιστημονικών Υπευθύνων των χειρουργικών τμημάτων, ασθενείς εκτός λίστας κλπ.)”.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Ένωση Ιατρών νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), η οποία καλεί τα μέλη της να μη δηλώσουν συμμετοχή στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::