Συναγερμός από έρευνα: Ανησυχητικά ευρήματα για τις γυναίκες με χαμηλή συχνότητα σεξουαλικών επαφών.

Έρευνες στο παρελθόν έχουν επισημάνει τα θετικά αποτελέσματα του σεξ στην υγεία. Στην πρόσφατη μελέτη, διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που έχουν σπάνιες σεξουαλικές επαφές ενδέχεται να έχουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε σύγκριση με εκείνες που είναι πιο ενεργές ερωτικά.

Σύμφωνα με τη DailyMail, οι γυναίκες ηλικίας 20 έως 59 ετών που κάνουν σεξ λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα έχουν 70% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία μέσα σε πέντε χρόνια, σε σχέση με τις γυναίκες που έχουν συχνότερες επαφές. Αυτές οι γυναίκες παρουσίασαν αυξημένα επίπεδα μιας πρωτεΐνης που σχετίζεται με φλεγμονές, η οποία μπορεί να βλάψει υγιή κύτταρα, ιστούς και όργανα.

Αν και η μελέτη συμπεριέλαβε και δείγματα ανδρών, οι ερευνητές δήλωσαν ότι δεν παρατηρήθηκαν οι ίδιες τάσεις στους άνδρες. Στο συμπέρασμα τους ανέφεραν ότι οι γυναίκες αποκομίζουν οφέλη από τις πιο συχνές σεξουαλικές επαφές.

Η ομάδα των ιατρικών ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Walden στην Πενσιλβάνια χρησιμοποίησε μια εκτενή βάση δεδομένων από τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών (CDC) για τη μελέτη. Συγκέντρωσαν δεδομένα εθνικών ερευνών που περιλάμβαναν στοιχεία για κατάθλιψη, παχυσαρκία και αναφορές σεξουαλικής δραστηριότητας από 14.542 άνδρες και γυναίκες.

Στη μελέτη, το 95% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι έκανε σεξ περισσότερες από 12 φορές ετησίως, ενώ το 38% του δείγματος είχε τουλάχιστον μία σεξουαλική επαφή την εβδομάδα. Στη συνέχεια, οι ερευνητές συνέκριναν αυτά τα δεδομένα με τα αρχεία θανάτου του CDC έως το 2015.

Διαπιστώθηκε ότι ο κίνδυνος θανάτου αυξήθηκε κατά 197% για άτομα με χαμηλή σεξουαλική συχνότητα που επίσης ανέφεραν κατάθλιψη, σε σύγκριση με εκείνους που είχαν κατάθλιψη αλλά υψηλότερη σεξουαλική δραστηριότητα.

«Το σεξ απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες μπορεί να μειώσουν τις σοβαρές επιπτώσεις της κατάθλιψης στην υγεία», ανέφερε ο επικεφαλής συγγραφέας, Δρ. Srikanta Banerjee. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι γυναίκες φαίνεται να επωφελούνται περισσότερο από αυτή τη δραστηριότητα.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι η σεξουαλική δραστηριότητα είναι σημαντική για την καρδιαγγειακή υγεία, συμβάλλοντας στη σταθερότητα του καρδιακού ρυθμού και στη βελτίωση της ροής του αίματος. Επίσης, οι υπερσεξουαλικοί άνδρες είχαν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν αυξημένη θνησιμότητα σε σχέση με τις γυναίκες, γεγονός που υποδηλώνει ότι η συχνότητα του σεξ σχετίζεται με το φύλο όσον αφορά τη θνησιμότητα.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::