Σχεδόν 200 χημικές ουσίες ύποπτες για καρκίνο του μαστού εντοπίστηκαν σε υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα

Σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τη διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου προκύπτουν από μια αποκαλυπτική έρευνα του ελβετικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Food Packaging Forum». Σύμφωνα με τη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Frontiers in Toxicology», εντοπίστηκαν σχεδόν 200 χημικές ουσίες που ενδέχεται να συνδέονται με τον καρκίνο του μαστού σε υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα, όπως το πλαστικό και το χαρτί.

Συγκεκριμένα, η έρευνα ανίχνευσε 189 τέτοιες ουσίες, εκ των οποίων οι 143 βρέθηκαν σε πλαστικά υλικά και οι 89 σε χαρτί ή χαρτόνι. Η επιστημονική ομάδα για την έρευνα αυτή χρησιμοποίησε έναν πρόσφατα δημοσιευμένο κατάλογο ουσιών που ενδέχεται να προκαλούν καρκίνο του μαστού, ο οποίος αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Silent Spring, καθώς και τη βάση δεδομένων (FCCmigex Database) του «Food Packaging Forum», που συγκεντρώνει πληροφορίες από χιλιάδες επιστημονικές μελέτες σχετικά με χημικές ουσίες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.

Τα είδη που μελετήθηκαν προέρχονται από αγορές σε περιοχές του κόσμου με υψηλές κανονιστικές ρυθμίσεις για τα υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ και των ΗΠΑ. Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την επείγουσα ανάγκη για ισχυρότερα προληπτικά μέτρα για τη μείωση αυτών των χημικών ουσιών στα καθημερινά προϊόντα.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::