Τα λαχανικά που καθαρίζουν τα δόντια καλύτερα κι από στοματικό διάλυμα

Ακολουθείτε πιστά την ρουτίνα που χρειάζεται για να έχετε γερά και λευκά δόντια, όπως τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρο, σωστό πλύσιμο και αποφυγή τροφών με χρωστικές, όμως υπάρχει και κάτι πιο απλό που μπορείτε να κάνετε. Να προσθέσετε στη διατροφή σας κάποια λαχανικά που καθαρίζουν τα δόντια καλύτερα κι από στοματικό διάλυμα.

Ερευνητικά δεδομένα έχουν συνδέσει τις καρδιαγγειακές παθήσεις με την περιοδοντίτιδα, ασθένεια των ούλων.

Οι χρόνιες φλεγμονώδεις αντιδράσεις που συμβαίνουν με την ασθένεια των ούλων είναι παρόμοιες με αυτές που συμβαίνουν σε άλλες χρόνιες φλεγμονώδεις ασθένειες, ιδιαίτερα καρδιαγγειακές παθήσεις, παθήσεις του αναπνευστικού, ρευματοειδή αρθρίτιδα και Αλτσχάιμερ.

Τα νοσήματα της στοματικής κοιλότητας, με κύριους εκπροσώπους την τερηδόνα και την ουλίτιδα, επηρεάζουν περίπου 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Η έρευνα σήμερα έχει δείξει ότι μία χημική ουσία που ονομάζεται nirate ή νιτρικό (άλας), η οποία βρίσκεται στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και το παντζάρι μπορεί να προσφέρει οφέλη για τη στοματική υγεία και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως φυσική εναλλακτική λύση για τη θεραπεία παθήσεων του στόματος.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::