Τα μυστικά για τη μείωση της όρεξης

Τις περισσότερες φορές όταν παίρνουμε την απόφαση να χάσουμε τα περιττά κιλά, παρατηρούμε ότι “ανοίγει” η όρεξή μας. Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και όταν περνάμε μια περίοδο με αυξημένο άγχος. Ή απλά είμαστε λαίμαργοι. Διαβάστε παρακάτω τους φυσικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να μειώσουμε την όρεξή μας.

1.Κατανάλωσε περισσότερες πρωτεΐνες

Οι πρωτεΐνες μας χαρίζουν γρηγορότερα αίσθημα κορεσμού και ικανοποιούν περισσότερο το αίσθημα πείνας, ενώ μας «κρατούν» περισσότερη ώρα χορτάτους. Για αυτό είναι σημαντικό να καταναλώνουμε συχνά άπαχο κρέας στα κύρια γεύματα, γιαούρτι, αυγά, όσπρια και ξηρούς καρπούς. Ακόμη κι αν ένα από τα παραπάνω τρόφιμα έχει τις ίδιες θερμίδες με κάποιο άλλο είδος τροφής, όπως είναι οι υδατάνθρακες, αυτά θα μας χορτάσουν περισσότερο, αλλά θα συμβάλουν και στην απώλεια βάρους.

2. Κατανάλωσε περισσότερες φυτικές ίνες

Στην ίδια κατηγορία με τις πρωτεΐνες αναφορικά με το αίσθημα κορεσμού, ανήκουν και οι φυτικές ίνες. Μάλιστα, αυτές χαρακτηρίζονται ως κατασταλτικά της όρεξης, αφού δεν απορροφώνται από τον οργανισμό κι επιπλέον επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης. Συν τοις άλλοις, καταλαμβάνουν μεγαλύτερο χώρο στο στομάχι, καθώς έχουν την τάση να αναμειγνύονται με το νερό, δημιουργώντας ένα τζελ.

3.Κατανάλωσε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, αυτά που εντοπίζονται στα ψάρια, έχουν την τάση να αυξάνουν την παραγωγή λεπτίνης, μίας ορμόνης, που είναι γνωστή για την ιδιότητά της να μειώνει την όρεξη. Επιπλέον, τρόφιμα με λιπαρά οξέα δημιουργούν συντομότερα αίσθημα κορεσμού και συμβάλλουν στην απώλεια βάρους.

4.Κατανάλωσε λιγότερους υδατάνθρακες υψηλού γλυκαιμικού δείκτη

Δεν πρέπει κανείς να αποκλείσει τους υδατάνθρακες από την διατροφή του σε καμία περίπτωση, καθώς αυτοί είναι απαραίτητοι για τον οργανισμό. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αποφεύγουμε τους υδατάνθρακες υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, καθώς αυτοί δεν καθυστερούν την πέψη, αυτή συμβαίνει γρηγορότερα και η ζάχαρη απελευθερώνεται γρηγορότερα στον οργανισμό. Έτσι, το αίσθημα πληρότητας δεν διαρκεί για πολύ, ενώ δεν ελέγχεται τόσο τα επίπεδα του βάρους στο σώμα.

5. Επωφελήσου από το τζίντζερ

Κάποια τρόφιμα ή μπαχαρικά έχουν την ιδιότητα -εκτός από το να νοστιμίζουν το φαγητό – να αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού και να κατασέλουν την όρεξη. Ένα τέτοιο είναι το τζίντζερ, ένα αποδεδειγμένα φυσικό κατασταλτικό της όρεξης, χάρη στην περιεκτικότητά του σε τζιντζερόλη.

6. Μην αμελείτε το νερό

Κατανείμετε ισόποσες, γενναίες δόσεις νερού μέσα στην ημέρα. Θα ενυδατωθείτε και δε θα πεινάτε τόσο!

7. Καταναλώστε το φαγητό σας αργά

Είναι αποδεδειγμένο πια ότι οι άνθρωποι που τρώνε με αργό ρυθμό, καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες, χορταίνουν γρηγορότερα και το αίσθημα πληρότητας διαρκεί περισσότερο.

8. Να είστε δραστήριοι

Όταν κάποιος καταπιάνεται με διάφορες ασχολίες, έχει λιγότερο το μυαλό του στο φαγητό. Φροντίστε, λοιπόν, να γεμίζετε το πρόγραμμά σας με ευχάριστες δραστηριότητες και άσκηση. Πάντα πιάνει!

Χαπια και συμπληρωματα διατροφης για μειωση ορεξης

Εκτός από τους φυσικούς τρόπους μείωσης της όρεξης, μπορείτε να δοκιμάσετε συμπληρωματικά διάφορες φόρμουλες για να πετύχετε αυτό το στόχο και να ελέγξετε την πρόσληψη θερμίδων και κατ’ επέκταση του βάρους σας.

Αυτές οι φόρμουλες δουλεύουν με συγκεκριμένους μηχανισμούς ή περιέχουν ουσίες, που δρουν ως κατασταλτικά της όρεξης, όπως είναι το πράσινο τσάι ή η τζιντζερόλη.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::