Μπορούμε λοιπόν να καταναλώσουμε μία χούφτα μύρτιλλα την ημέρα. Επειδή όμως περιέχουν φυσικά σάκχαρα, είναι καλύτερο να τα τρώμε στα γεύματα και όχι σαν σνακ. Ο Δρ. Κάρτερ μας υπενθυμίζει ότι είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι λόγω των σακχάρων, δεν πρέπει να τρώμε μεγάλες ποσότητες. Ιδανικά, μπορούμε να τα τρώμε στο πρωινό ή αμέσως μετά το δείπνο, γιατί τότε περιορίζεται η συχνότητα της στοματικής έκθεσης στα σάκχαρα και τα οξέα. Επιπλέον, τα μύρτιλλα περιέχουν αντιοξειδωτικά που συμβάλουν στην ενυδάτωση και αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών.