Τα οφέλη που προσφέρει στο δέρμα μας η γλυκερίνη

Η οργανική ουσία γλυκερόλη, η γνωστή σε όλους μας γλυκερίνη, αποτελεί μέρος των φυσικών ζωικών ή φυτικών λιπών.

Οι βασικές ιδιότητες της γλυκερίνης, που την καθιστούν τόσο ωφέλιμη για το δέρμα είναι δύο. Η πρώτη αφορά την υγραντική της δράση. Αυτό σημαίνει ότι προσελκύει την υγρασία στο δέρμα. Η δεύτερη αφορά τον υγροσκοπικό χαρακτήρα της, την ικανότητά της δηλαδή να ασφαλίζει και να συγκρατεί το νερό και τη φυσική υγρασία του δέρματος. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που η γλυκερίνη χρησιμοποιείται κατά κόρον σε προϊόντα που απευθύνονται σε ξηρές, ταλαιπωρημένες και αφυδατωμένες επιδερμίδες.

Πιο συγκεκριμένα, τα οφέλη της γλυκερίνης για το δέρμα είναι τα εξής:

  • Ενυδατώνει σε βάθος κι εξασφαλίζει την απαραίτητη υγρασία που χρειάζεται το δέρμα για να λειτουργείς σωστά
  • Χαρίζει υγιή όψη και απαλότητα
  • Λειαίνει το δέρμα, αφού έχει την ιδιότητα να “γεμίζει” λεπτές γραμμές και ρυτίδες
  • Ενδυναμώνει τον επιδερμικό φραγμό κι έτσι ενισχύει την άμυνα του δέρματος ενάντια σε εξωτερικές επιθέσεις κι ερεθιστικούς παράγοντες
  • Προάγει τη συντομότερη ανάπλαση των ιστών και την αναγέννηση των κυττάρων
  • Δημιουργεί ένα προστατευτικό μανδύα κατά της βλαβερής ηλιακής ακτινοβολίας
  • Διαθέτει αναπλαστική δράση, καθώς επιταχύνει σημαντικά την επούλωση των πληγών
  • Συμβάλλει στην εξυγίανση της αφυδατωμένης ή ταλαιπωρημένης από παρεμβάσεις επιδερμίδα

Η γλυκερίνη χρησιμοποιείται ευρέως σε καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης τόσο της επιδερμίδας όσο και των μαλλιών. Εκτός από τις καλλυντικές χρήσεις της, αυτή χρησιμοποιείται σε φαρμακευτικά προϊόντα και σε τρόφιμα.

Χάρη στην ιδιότητά της να δεσμεύει την υγρασία και να την κρατά στο δέρμα, είναι ιδανική για να το διατηρεί ενυδατωμένο και προστατευμένο από εξωγενείς παράγοντες.

Η γλυκερίνη μπορεί να φανεί εξαιρετικά ωφέλιμη και σε περιπτώσεις ακμής, λιπαρότητας και ατελειών. Αυτό συμβαίνει, επειδή δρα απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος χάρη στην ιδιότητά της να διασπά τις πρωτεΐνες, που κρατούν «κολλημένα» τα κύτταρα μεταξύ τους και δεν αφήνουν τον σχηματισμό νέων.

Τέλος, αυτό το συστατικό μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός ομοιογενούς τόνου στο δέρμα και στην εξομάλυνση σημαδιών και ουλών.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::