Τα οφέλη του φιλιού στην υγεία μας

Τα φιλιά δεν είναι μόνο ευχάριστα να τα δίνεις και να τα λαμβάνεις, αλλά προσφέρουν και οφέλη στην υγεία μας!

Οι μελέτες δείχνουν ότι το φιλί μπορεί πραγματικά να ωφελήσει τη συνολική υγεία και ευεξία. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Psychoneuroendocrinology αποκάλυψε ότι το φιλί διεγείρει την απελευθέρωση συγκεκριμένων ορμονών και νευροδιαβιβαστών, οι οποίοι συμβάλλουν στη μείωση του στρες και στην αναβάθμιση της διάθεσης.

Μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Archives of Sexual Behavior, έδειξε ότι τα συχνά φιλιά σχετίζονται με χαμηλότερα επίπεδα αντιληπτού στρες. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι άνθρωποι που φιλιόντουσαν τακτικά ανέφεραν λιγότερο στρες και μεγαλύτερη συνολική ικανοποίηση από τη σχέση τους.

Τα 10 οφέλη του φιλιού

Το φιλί έχει πολλά οφέλη που εκτείνονται πέρα από την ίδια την ευχάριστη και οικεία πράξη, προσφέροντας μια σειρά θετικών επιδράσεων τόσο στην ψυχική όσο και στη σωματική μας ευεξία.

1. Αυξημένη σεξουαλική διέγερση: Το φιλί μπορεί να χρησιμεύσει ως προοίμιο για τη σεξουαλική δραστηριότητα, την αύξηση της επιθυμίας και την ενίσχυση της συνολικής σεξουαλικής διέγερσης.

2. Σύνδεση: Το φιλί ενισχύει τους συναισθηματικούς δεσμούς και ενισχύει τα συναισθήματα οικειότητας, εμπιστοσύνης και σύνδεσης μεταξύ των συντρόφων.

3. Τόνωση των μυών του προσώπου: Στη φυσική πράξη του φιλιού εμπλέκονται διάφοροι μύες του προσώπου, οι οποίοι με την πάροδο του χρόνου τονώνονται και σφίγγουν.

4. Καρδιαγγειακή άσκηση: Ένα παθιασμένο φιλί μπορεί να κάνει την καρδιά να δυναμώσει, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος και παρέχοντας μια ήπια καρδιαγγειακή προπόνηση.

5. Βελτίωση της διάθεσης: Η απελευθέρωση ντοπαμίνης και σεροτονίνης κατά τη διάρκεια του φιλιού μπορεί να ανεβάσει τη διάθεση και να συμβάλει σε συναισθήματα ευτυχίας και ευεξίας.

6. Μείωση του στρες: Το φιλί προκαλεί την παραγωγή ενδορφινών, οι οποίες είναι οι φυσικές ορμόνες της «καλής αίσθησης» του σώματός μας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες και στη χαλάρωση.

7. Ανακούφιση από τον πόνο: Οι ενδορφίνες μπορούν να λειτουργήσουν ως φυσικά παυσίπονα και να παρέχουν προσωρινή ανακούφιση από ήπιους πόνους.

8. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος: Το φιλί έχει βρεθεί ότι διεγείρει την ανταλλαγή βακτηρίων, τα οποία μπορούν ενδεχομένως να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να αυξήσουν την αντίσταση σε ορισμένες λοιμώξεις.

9. Περιποίηση προσώπου και δέρματος: Το φιλί περιλαμβάνει απαλές κινήσεις των χειλιών και μπορεί να διεγείρει τη ροή του αίματος στο δέρμα του προσώπου. Αυτή η αυξημένη κυκλοφορία μπορεί να βοηθήσει στη θρέψη του δέρματος, δίνοντάς του μια υγιή λάμψη και ενδεχομένως μειώνοντας την εμφάνιση των ρυτίδων.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::