Το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η έλλειψη ύπνου αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη

Οι τροποποιήσεις στις καθημερινές μας συνήθειες μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του διαβήτη, σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη σε 200.000 άτομα στις ΗΠΑ. Πώς μπορείτε να προστατευθείτε.
Η κακή διατροφή, το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Ωστόσο, εφαρμόζοντας ορισμένες απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας, μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο ακόμα και αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό της νόσου.
Στη συγκεκριμένη έρευνα, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να μειώσουν σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη, ακόμα και σε άτομα με γενετική προδιάθεση.
Αρχικά, οι συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν για παράγοντες κινδύνου με βάση τον τρόπο ζωής τους και ταξινομήθηκαν ανάλογα με την επικινδυνότητα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι, ακόμα και αν αλλάξει μόνο ένας παράγοντας κινδύνου, ο κίνδυνος ανάπτυξης της νόσου μειώνεται. Όσο περισσότερους παράγοντες αλλάξει κανείς, τόσο μεγαλύτερη είναι η προστασία.
Η έρευνα υποδεικνύει 5 βασικούς τρόπους για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη:
– Διατηρήστε το βάρος σας σε υγιή επίπεδα, με Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI) κάτω από 25
– Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή
– Σταματήστε το κάπνισμα ή αποφύγετε την έναρξή του
– Καταναλώνετε αλκοόλ με μέτρο
– Ασχοληθείτε με τακτική σωματική άσκηση

Μοιραστείτε την ανάρτηση::