Το μέγεθος μετράει: Από τι κινδυνεύουν οι άνδρες που έχουν κακή εικόνα για τα γεννητικά τους όργανα;

Η ερώτηση αν το μέγεθος έχει σημασία είναι ένα θέμα που συζητείται εδώ και καιρό, τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Aging Male, η απάντηση φαίνεται να είναι «ναι» – τουλάχιστον σύμφωνα με την αντίληψη των ίδιων των ανδρών. Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2022 και περιέλαβε 75 άνδρες με μέσο όρο ηλικίας 47 ετών, βρήκε ότι υπάρχει μια μέτρια σύνδεση μεταξύ της αντίληψης των ανδρών για το μέγεθος των γεννητικών τους οργάνων και των επιπέδων άγχους και κατάθλιψης που βιώνουν.

Ουσιαστικά, όσο λιγότερη αυτοπεποίθηση ένιωθε ένας άνδρας για το μέγεθος ή την εμφάνιση του πέους του, τόσο πιο πιθανό ήταν να αντιμετωπίσει προκλήσεις ψυχικής υγείας και, κατ’ επέκταση, μειωμένη σεξουαλική ικανοποίηση.

Φυσικά, οι άνδρες που ένιωθαν ότι ήταν πιο προικισμένοι έτειναν να έχουν μια πιο θετική αντίληψη για τα γεννητικά τους όργανα. Αντίθετα, οι άνδρες που περιλήφθηκαν στην ομάδα με μικρότερα σε μέγεθος γεννητικά όργανα είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν κακή εικόνα για τα γεννητικά τους όργανα.

Είναι ενδιαφέρον ότι η μελέτη δεν ανέφερε το ακριβές μέγεθος του πέους κάθε συμμετέχοντα, αν και υποδήλωνε μια ελαφρώς θετική συσχέτιση ανάμεσα στα χαλαρά και σε στύση πέη και σε μια πιο θετική αντίληψη.

Όπως δήλωσε στο PsyPost ο ερευνητής Adil Emrah Sonbahar, η συζήτηση γύρω από το αν «το μέγεθος μετράει» και την εικόνα του σώματος επηρέασε την απόφασή του να εμβαθύνει στο θέμα.

Το μέγεθος μετράει και… ιδού οι αποδείξεις!

Και έχει δίκιο. Είτε μας αρέσει είτε όχι, μιλάμε πολύ για το «μέγεθος» τόσο με καλό όσο και με κακό τρόπο.

Πριν από μερικές εβδομάδες, στο Ετήσιο Συνέδριο των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε μια ομιλία σχετικά με την ενότητα και την ελπίδα, ενώ έκανε μερικούς υπαινιγμούς σχετικά με την «περίεργη εμμονή του Τραμπ με το μέγεθος του πλήθους». Η χειρονομία που συνόδευσε την ατάκα, «έριξε» το ίντερνετ!

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Γάλλος αθλητής του άλματος εις ύψος Anthony Ammirati έγινε viral μετά την αποτυχία του να κατακτήσει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Δυστυχώς, το μεγάλο μόριό του χτύπησε τον πήχη. Και ενώ η στιγμή έκανε τους χρήστες του Instagram να «παραληρούν», δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι η «αυτοαντίληψη» του αθλητή για τα γεννητικά του όργανα ήταν πολύ θετική εκείνη τη στιγμή.

Σαφής η σύνδεση ανάμεσα στην εικόνα του σώματος και την ψυχική υγεία

Ωστόσο, η μελέτη είχε ένα σημαντικό τυφλό σημείο: όλοι οι συμμετέχοντες ήταν ετεροφυλόφιλοι. Έτσι, ο Δρ. Sonbahar κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να διεξαχθούν περισσότερες προοπτικές μελέτες σχετικά με τη σεξουαλική αντίληψη στους άνδρες όλων των σεξουαλικών προσανατολισμών.

Δεδομένου ότι τα αποτελέσματα της αρχικής μελέτης ήταν τόσο έντονα, υπέθεσε ότι αυτές οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία δεν είναι μόνο ευρέως διαδεδομένες, αλλά και συναισθήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν οι άνδρες λάβουν τυχόν δραστικά μέτρα, όπως πλαστικές επεμβάσεις στα γεννητικά όργανα.

Το αν οι ομοφυλόφιλοι άντρες βιώνουν τα ίδια συναισθήματα μαζικά, θα φανεί σύντομα σε άλλες μελέτες. Αλλά υπάρχει κάτι που πρέπει να ειπωθεί για τα αποτελέσματα της παρούσας εργασίας, και είναι ότι αποδεικνύουν πως η εικόνα του σώματος και η ψυχική υγεία συνδέονται εγγενώς.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::