Το νόστιμο ρόφημα που καίει λίπος, βοηθά στην απώλεια βάρους και μειώνει τη φλεγμονή

Πρόκειται για ένα ρόφημα που συχνά αναφέρεται ως πολυλειτουργικό ελιξίριο, καθώς έχει αποκτήσει φήμη για τα πιθανά οφέλη του στην απώλεια βάρους και την καταπολέμηση της φλεγμονής. Στην προσπάθεια για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, πολλοί άνθρωποι ενσωματώνουν αυτό το ρόφημα στην καθημερινότητά τους, εκμεταλλευόμενοι τα υποτιθέμενα πλεονεκτήματά του. Το συγκεκριμένο ζυμωμένο ρόφημα είναι γνωστό για την περιεκτικότητά του σε οξικό οξύ, το οποίο έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, όπως η απώλεια βάρους και η μείωση της φλεγμονής.

Η Michelle Saari, ειδικός σε θέματα υγείας και διατροφής στο eHealth Project εξηγεί στο SheFinds τους λόγους για τους οποίους το μηλόξυδο είναι τόσο χρήσιμο όταν πρόκειται για τη διαχείριση βάρους και τη φλεγμονή στο σώμα μας. Η ειδικός αποκάλυψε δύο λόγους για αυτό, όπως η βελτίωση της απόκρισης του σακχάρου στο αίμα μετά το γεύμα.

Μηλόξυδο για απώλεια βάρους και φλεγμονή

Το μηλόξυδο είναι ένα ευέλικτο υγρό που παρασκευάζεται από ζυμωμένο χυμό μήλου. Διαθέτει μια χαρακτηριστική πικάντικη γεύση που μπορεί να προσθέσει μια ευχάριστη γεύση σε διάφορα πιάτα, ντρέσινγκ και ποτά.

Πέρα από τις μαγειρικές χρήσεις του, το μηλόξυδο έχει συγκεντρώσει την προσοχή για τα πιθανά οφέλη για την υγεία. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση μηλόξυδου μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους αυξάνοντας το αίσθημα πληρότητας και μειώνοντας την όρεξη.

«Εάν δεν το καταναλώνετε πριν φάτε ένα γεύμα, το μηλόξυδο έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την απόκριση του σακχάρου στο αίμα μετά το γεύμα. Αυτό βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση της γλυκόζης από το σώμα, καθώς η πρόσληψη γίνεται με πιο αργό ρυθμό», λέει η Saari και προσθέτει:

«Το σώμα που απορροφά τη γλυκόζη με αργό ρυθμό, δεν αφήνει επιπλέον γλυκόζη στην κυκλοφορία του αίματος. Εάν η γλυκόζη δεν απορροφηθεί αμέσως, συνήθως μετατρέπεται σε λίπος».

Συνεχίζει λέγοντας ότι αν και το μηλόξυδο δεν προκαλεί άμεσα απώλεια λίπους, μπορεί να βοηθήσει το σώμα να περιορίσει τη μετατροπή της γλυκόζης σε λίπος. Με έμμεσο τρόπο, παίζει ρόλο στη ρύθμιση της ποσότητας του αποθηκευμένου λίπους, προσφέροντας έναν πιθανό μηχανισμό για τη διαχείριση του βάρους.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::