Το ρόφημα που προστατεύει από διαβήτη, Αλτσχάιμερ, αρθρίτιδα και φλεγμονές

Οι γιατροί συμβουλεύουν τους ανθρώπους να καταναλώνουν ένα γνωστό ζεστό ρόφημα για να μειώσουν τα προβλήματα υγείας τους. Μάθετε ποιο είναι αυτό και πώς μπορεί να σας βοηθήσει.

Ειδικοί εξέφρασαν ανησυχίες για τη χρόνια φλεγμονή, βασιζόμενοι σε ανησυχητικά στοιχεία που αναδείχθηκαν σε πρόσφατη μελέτη. Έρευνα από το FutureYou Cambridge αποκάλυψε ότι το 62% των ατόμων δεν γνωρίζει πως η χρόνια φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρές παθήσεις, ενώ το 72% δεν λαμβάνει κανένα μέτρο για την πρόληψή της.

Η φλεγμονή ταλαιπωρεί μεγάλο αριθμό ανθρώπων, με τα συνηθέστερα συμπτώματα να είναι η κόπωση (36%), ο πόνος στις αρθρώσεις (35%) και οι πόνοι στη μέση (34%). Σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, η χρόνια, χαμηλού βαθμού φλεγμονή μπορεί να εξελιχθεί σε «σιωπηλό δολοφόνο» και να οδηγήσει σε καρδιαγγειακές παθήσεις, αρθρίτιδα, κατάθλιψη και Αλτσχάιμερ.

Για αυτόν τον λόγο, οι γιατροί συνιστούν την κατανάλωση περισσότερων αντιφλεγμονωδών τροφών και ποτών, όπως αναφέρει η Wales Online. Ο καφές είναι ένα από τα ροφήματα που περιέχει αντιφλεγμονώδεις ουσίες.

Ο Aidan Goggins, βραβευμένος φαρμακοποιός και διατροφολόγος είπε: «Καταπολεμά ενεργά τη φλεγμονή. Πλούσιος σε βιοενεργά συστατικά, ο καφές έχει αποδειχθεί ότι εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και μειώνει τη φλεγμονή. Είναι ενδιαφέρον ότι η ίδια η καφεΐνη παίζει ρόλο με αντιοξειδωτικά αποτελέσματα που μειώνουν τους δείκτες φλεγμονής».

Υπάρχουν πολλά άλλα τρόφιμα που μπορείτε να φάτε, τα οποία μπορούν επίσης να βοηθήσουν ως μέρος μιας συνολικά υγιεινής διατροφής. Μια αντιφλεγμονώδης δίαιτα πρέπει να περιλαμβάνει αυτές τις τροφές:

  • ντομάτες
  • ελαιόλαδο
  • πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι, το λάχανο και το κολάρο
  • ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα και καρύδια
  • λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί, ο τόνος και οι σαρδέλες
  • φρούτα όπως φράουλες, βατόμουρα, κεράσια και πορτοκάλια

Μοιραστείτε την ανάρτηση::