Συστηματική επισκόπηση και μετά – ανάλυση για να εξεταστεί η επίδραση του σκόρδου στα λιπίδια και τα επίπεδα γλυκόζης του οργανισμού, πραγματοποίησαν Κινέζοι ερευνητές.
Εξετάστηκαν 4 βάσεις δεδομένων και τελικά η ανάλυση περιέλαβε 29 δοκιμές με 1.567 συμμετέχοντες από διάφορες χώρες όπως Καναδά, ΗΠΑ, Κορέα, Ιράν, Ινδία , Πακιστάν, Ισραήλ, Ρωσία, Πολωνία, Βραζιλία και Δανία.
Η ηλικία των συμμετεχόντων κυμαινόταν από 18 – 80 χρόνια και η περίοδος παρέμβασης με το σκόρδο από 3 εβδομάδες έως 1 χρόνο.
Περιελήφθησαν άνθρωποι με προβλήματα υγείας αλλά και υγιείς. Οι περισσότεροι δεν λάμβαναν φάρμακα κατά τη διάρκεια της έρευνας ενώ ορισμένοι συνέχισαν την καθημερινή λήψη. Ελαβαν είτε σκόρδο σε σκόνη, είτε ωμό σκόρδο, είτε παλαιωμένο εκχύλισμα είτε συμπληρώματα σε διάφορες δόσεις.
Η μετα-ανάλυση εξέτασε την επίδραση του σκορδου σε δείκτες μεταβολισμού γλυκόζης και φάνηκε ότι το σκόρδο βελτίωσε σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης νηστείας, γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c), ολικής χοληστερόλης, χοληστερόλης LDL και χοληστερόλης HDL αλλά όχι στα τριγλυκερίδια. Παρά την ύπαρξη κάποιας μεροληψίας και ποικιλίας στις παρεμβάσεις, τα οφέλη του σκόρδου στη γλυκόζη αίματος και στο προφίλ των λιπιδίων ήταν εμφανή.