2 πράσινα τσίλι ψιλοκομμένα

μερικά φύλλα κόλιανδρου

Εκτέλεση

Χτυπήστε τα αυγά μέχρι να γίνουν αφρώδη. Ανακατέψτε τη βρώμη, τον κουρκουμά, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και προσθέστε το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί ένα μείγμα. Προσθέστε τα αυγά σε αυτό το μείγμα και χτυπήστε. Ζεστάνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και ρίξτε το μείγμα στο λάδι, απλώνοντάς το ομοιόμορφα. Προσθέστε τα λαχανικά όταν τηγανιστεί η ομελέτα. Ανακατέψτε την ομελέτα μετά από ένα λεπτό και συνεχίστε το τηγάνισμα για ακόμα ένα λεπτό. Σερβίρετε την ομελέτα!

2. Βρώμη με φυστικοβούτυρο και μπανάνα

Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε την ημέρα σας! Προετοιμάστε τη συνταγή από το βράδυ και φυλάξτε το βάζο στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε το καπάκι του βάζου.

Υλικά για 1 βαζάκι

1/2 φλ. νιφάδες βρώμης

1/4 κ.γ. κανέλα

1/2 φλ. γάλα (π.χ. αμυγδάλου)

1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου

2 κ.σ. φυστικοβούτυρο

1/2 μπανάνα σε κομμάτια (προσθέστε τη προτού σερβίρετε)

Εκτέλεση

Ανακατέψτε τη βρώμη και την κανέλα σε ένα βαζάκι. Προσθέστε το γάλα και το σιρόπι και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το φυστικοβούτυρο και ανακατέψτε ελαφρώς. Τοποθετήστε το καπάκι και φυλάξτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Το πρωί αφαιρέστε το καπάκι και προσθέστε από πάνω τα κομμάτια μπανάνας. Αν θέλετε, γαρνίρετε με λίγη κανέλα.

3. Smoothie με σπανάκι και πράσινο τσάι

Υλικά για 2 μερίδες

2 φλιτζάνια σπανάκι (μόνο τα φύλλα)

1 μεγάλο, ώριμο μήλο

1 μεγάλη μπανάνα

1 φλιτζάνι πράσινο τσάι

Εκτέλεση

Καθαρίστε τα φρούτα και χτυπήστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σερβίρετε σε ποτήρια και απολαύστε το smoothie κρύο με καλαμάκι.