Τροφές με περισσότερο ασβέστιο από ένα ποτήρι γάλα

Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο για καθημερινή κατανάλωση, καθώς υποστηρίζει την υγεία των οστών και επιτρέπει στο σώμα να απορροφά βασικά θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη D.

Επειδή το σώμα δεν μπορεί να παράγει ασβέστιο από μόνο του, είναι σημαντικό να το προσλαμβάνουμε από τη διατροφή μας. Υπάρχουν πολλές πηγές ασβεστίου εκτός από το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Για τους περισσότερους ενήλικες, η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι 1000 mg ασβεστίου. Κάθε ποτήρι γάλα περιέχει περίπου 250 mg ασβεστίου.

Παρακάτω, σας παραθέτουμε 5 παραδείγματα φαγητών και ποτών που περιέχουν περισσότερο ασβέστιο από ένα ποτήρι γάλα.

Οι 5 τροφές με περισσότερο ασβέστιο από ένα ποτήρι γάλα

1. Tόφου

Ένα μισό φλιτζάνι κανονικό τόφου με θειικό ασβέστιο περιέχει 434 mg ασβεστίου; Αυτό είναι πάνω από 100 mg περισσότερα από ό, τι θα βρείτε σε ένα ποτήρι αγελαδινό γάλα. Εάν χρειάζεστε μερικούς τρόπους για να ενσωματώσετε το τόφου στη διατροφή σας, φροντίστε να ρίξετε μια ματιά σε Mac & Cheese, Lasagna και άλλες τυροειδείς συνταγές που δεν χρησιμοποιούν γαλακτοκομικά προϊόντα.

2. Γάλα αμυγδάλου

Τα αμύγδαλα από μόνα τους είναι μια καλή πηγή ασβεστίου. Για παράδειγμα, ένα ποτήρι 226 γραμμαρίων γάλα αμυγδάλου προσφέρει 450 mg ασβεστίου.

3. Σπανάκι

Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο σπανάκι περιέχει 250 mg ασβεστίου , οπότε αν φάτε άλλο 1/4 φλιτζάνι, θα έχετε καταναλώσει περισσότερο ασβέστιο από αυτό που θα λαμβάνατε με ένα ποτήρι γάλα.

4. Σαρδέλες

Οι σαρδέλες δεν είναι το πιο ελκυστικό σνακ, εκτός αν έχετε λατρεύετε τα θαλασσινά. Ωστόσο, ένα δοχείο σαρδέλας 85 γραμμαρίων με οστά περιέχει περίπου 325 mg ασβεστίου. Για να το κάνετε πιο νόστιμο μπορείτε να το συνδυάσετε με μερικά κράκερ ολικής αλέσεως. Ίσως ακόμη και να το συνδυάσετε με ένα λευκό κρασί.

5. Ενισχυμένος χυμός πορτοκαλιού

Ένα φλιτζάνι Tropicana Pure Premium , ασβέστιο + βιταμίνη D χυμό πορτοκαλιού (χωρίς πολτό) περιέχει 350 mg ασβεστίου, που είναι περίπου το 25% της συνιστώμενης διαιτητικής πρόσληψης. Ας σημειωθεί ότι με αυτό το ρόφημα μπορείτε να λάβετε το 100% των ημερήσιων αναγκών σας από βιταμίνη C.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::