Υπάρχουν 4 τύποι γήρανσης και μπορείτε να παραμείνετε νέοι αν γνωρίζετε τον δικό σας

Το κυνήγι της νεότητας είναι ένας πολύ παλιός αγώνας του ανθρώπου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες μέχρι το 2050, ο παγκόσμιος πληθυσμός, ηλικίας 60 ετών και άνω, αναμένεται να είναι συνολικά 2 δισεκατομμύρια, λένε οι ερευνητές. Αλλά υπάρχει ένα ακόμη σημαντικό πράγμα για το πώς να παραμείνετε υγιείς και νέοι ταυτόχρονα αν γνωρίζετε τον τύπο γήρανσής σας.

Η διαδικασία της γήρανσης επηρεάζει τους ανθρώπους με διαφορετικούς τρόπους, λένε οι επιστήμονες. Μελέτησαν 106 υγιή άτομα ηλικίας 29 έως 75 ετών, συμπεριλαμβανομένης της λήψης δειγμάτων αίματος και κοπράνων. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ήταν ότι οι τύποι γήρανσης είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι γερνούν διαφορετικά.

Όταν γεράσετε, μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε διαφορετικά προβλήματα υγείας, αλλά και πάλι, διαφορετικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν διαφορετικά θέματα. Μέχρι στιγμής, οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει 4 διαφορετικούς τύπους γήρανσης: μεταβολικό, ανοσοποιητικό, ηπατικό και νεφρικό. Αλλά λένε ότι θα μπορούσαν να είναι ακόμη περισσότερα.

Κάθε τύπος γήρανσης επηρεάζει διαφορετικά μέρη του σώματος

Οι επιστήμονες αναφέρουν στη μελέτη ότι κάθε «ηλικιακός τύπος» επηρεάζει διαφορετικά μέρη του σώματός σας και προκαλεί διαφορετικά προβλήματα υγείας.

  • Τα άτομα με μεταβολικό ηλικιακό τύπο μπορεί να έχουν την τάση να αναπτύξουν διαβήτη καθώς γερνούν.
  • Τα άτομα με ηπατικό ηλικιακό τύπο διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για ηπατική νόσο.
  • Ένας ανοσολογικός ηλικιακός τύπος είναι ευάλωτος σε φλεγμονές και διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Ο νεφρικός ηλικιακός τύπος θα μπορούσε να έχει αυξημένο κίνδυνο διαφορετικών νεφρικών παθήσεων.

Μπορείτε να επιβραδύνετε τη διαδικασία γήρανσης γνωρίζοντας τον τύπο σας

Ένας ηλικιακός τύπος δεν είναι απλώς μια διάγνωση. Μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τους ανθρώπους να ελαχιστοποιήσουν τους παράγοντες κινδύνου για την υγεία, λένε οι ερευνητές. Εάν γνωρίζετε ποια προβλήματα πρόκειται να αντιμετωπίσετε στο μέλλον, μπορείτε να αρχίσετε να τα αντιμετωπίζετε εκ των προτέρων. Έτσι, βασικά το σώμα σας μπορεί να παραμείνει νεότερο για περισσότερο.

Η διαδικασία είναι απλή. Πρώτα πρέπει να γνωρίζετε τον ηλικιακό τύπο σας και μετά να αρχίσετε να αλλάζετε τις συνήθειές σας. Μπορείτε να επιλέξετε έναν πιο κατάλληλο τρόπο άσκησης ή να αποφύγετε ορισμένα είδη φαγητού, για παράδειγμα. Το ενδιαφέρον είναι ότι μπορεί να καταφέρετε να καθυστερήσετε τη γήρανση, όχι απλώς να την επιβραδύνετε, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Ο ηλικιακός τύπος σας μπορεί να συνδυαστεί

Η επιστημονική ομάδα αναφέρει επίσης ότι μπορείτε να είστε περισσότεροι από ένας τύποι. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να αντιμετωπίσετε έναν συνδυασμένο κίνδυνο για διαφορετικά προβλήματα υγείας. Αυτή η έρευνα γίνεται πολύ σημαντική όταν καταλάβετε πώς η ζωή σας θα είναι ευκολότερη όταν μπορείτε να απαλλαγείτε από τυχόν προβλήματα υγείας και να επικεντρωθείτε στο να διατηρήσετε τον εαυτό σας νέο.

Ο τρόπος ζωής σας δεν μπορεί να αλλάξει τον τύπο της γήρανσής σας

Και υπήρξε ένα ακόμη αξιοσημείωτο εύρημα από αυτή τη μελέτη. Κατά τη διάρκεια των 2 ετών του πειράματος οι συμμετέχοντες δεν έδειξαν τάση να αλλάξουν τον ηλικιακό τύπο τους. Μετά από μια τροποποίηση του τρόπου ζωής, όπως μια δίαιτα, για παράδειγμα, οι δείκτες ηλικίας μειώθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις και αυτό σήμαινε απλώς ότι αυτοί οι άνθρωποι γερνούσαν με πιο αργό ρυθμό.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::