Από την άνοιξη και μετά οι αλλεργίες κάνουν την εμφάνισή τους και τα αντιισταμινικά γίνονται οι καλύτεροι “φίλοι” για όσους υποφέρουν. Ωστόσο, υπάρχουν και φυσικά αντιισταμινικά που μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα.
Μια απάντηση θα μπορούσε να είναι τα τρόφιμα που τρώμε. Πολλά τρόφιμα που τρώμε μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή και δεν τρώμε αρκετά αντιφλεγμονώδη τρόφιμα για να την σταματήσουν. Τα σημερινά επεξεργασμένα τρόφιμα και γρήγορα τρόφιμα με υψηλότερη trans -λιπαρά προκαλούν περισσότερες ελεύθερες ρίζες και άλλες φλεγμονές. Τα καλά διατροφικά λίπη, όπως τα ωμέγα 3 και 6 και τα περισσότερα λαχανικά και φρούτα, είναι μεγάλη πυροσβέστες, στην εξάλειψη ή τη μείωση της φλεγμονής.
Τρόφιμα για να μειώσει κανείς τα συμπτώματα της αλλεργίας και να δώσει στο σώμα τα αντιφλεγμονώδη αντιοξειδωτικά που χρειάζεται περιλαμβάνουν:
• Ψάρια, όπως ο σολομός μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Ο σολομός είναι πλούσιος σε ωμέγα 3 ειδικά αν είναι ελευθέρας εκτροφής.
• Λαχανικά, τρώτε άφθονα λαχανικά πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως το σπανάκι, λάχανα και σέσκουλα. Άλλα λαχανικά πλούσια σε φυτικές ίνες είναι το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
• Φρούτα, τα φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες είναι όλα τα μούρα. Φράουλες, βατόμουρα, μούρα, κεράσια, σταφύλια ακόμα και τα ακτινίδια!
Συμπληρώματα πλούσια σε αντιοξειδωτικά μπορεί να βοηθήσουν με τις αλλεργίες.
Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για την χαλάρωση των μυών και μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα των αντιδράσεων ασθματικού τύπου.
Φυσικά, η βιταμίνη C βοηθά στη μείωση της έκλυσης των αντιισταμινικών και διευκολύνει τη φλεγμονή. Ο ψευδάργυρος και η βιταμίνη Ε μπορεί να βοηθήσουν να μειωθεί η ανάπτυξη των αλλεργιών και του άσθματος αρχίζουν από τα νεογέννητα έως τους ενήλικες.