Φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα είναι ίσως ένα από τα πιο αντιαισθητικά θέματα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε. Στην εκδήλωση της κυτταρίτιδας συμβάλλει η κληρονομικότητα, η ποιότητα του δέρματος, ο τρόπος ζωής κ.α. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό όλες μας να το αποδεχτούμε σαν ένα φυσικό φαινόμενο, για να το αντιμετωπίσουμε.

Ας δούμε μερικούς τρόπους, που θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε ή να εξαλείψουμε την κυτταρίτιδα. Το βασικό σου όπλο σε αυτήν την προσπάθεια δεν είναι άλλο από την υπομονή. Είναι σημαντικό να μην απογοητεύεσαι και να δώσεις χρόνο στο σώμα σου, καθώς η κυτταρίτιδα δεν είναι ένα κεφάλαιο, που κλείνει από τη μία μέρα στην άλλη. Τα αποτελέσματα όμως θα σε ανταμείψουν.

Ας δούμε μερικούς φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας

Νερό

Μπορεί να το βρίσκεις γραφικό, αλλά το νερό συμμετέχει σε ποικίλες λειτουργίες του οργανισμού. Η αφυδάτωση από την άλλη δεν σε ευνοεί πουθενά. Μάλιστα μπορεί να επηρεάσει και την όψη του δέρματός σου. Η ενυδάτωση, λοιπόν, είναι το πρώτο βήμα στο δρόμο για να απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα. Αυτή η πρακτική στηρίζεται στη συμβολή του νερού στη σωστή κυκλοφορία της λέμφου και στην αποβολή των τοξινών, που συμμετέχουν στη δημιουργία κυτταρίτιδας.

Για αυτό φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου το μπουκάλι σου και να ενυδατώνεσαι συνεχώς.

Απολέπιση

Η απολέπιση είναι μία εξαιρετικά σημαντική διαδικασία, κατά την οποία απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα και το βοηθά να αναγεννηθεί. Παράλληλα, διεγείρεται η ροή του αίματος. Έτσι, η επιδερμίδα ανανεώνεται και δε συσσωρεύονται τα νεκρά κύτταρα με αποτέλεσμα αυτή να φαίνεται πιο λεία και φωτεινή.

Η απολέπιση με καφέ έχει φανεί ότι βοηθά σημαντικά στην εξάλειψη της κυτταρίτιδας. Ο καφές εκ φύσεως έχει αποτοξινωτικές και τονωτικές ιδιότητες κι εκεί οφείλεται το συσφιγκτικό αποτέλεσμα. Θα χρειαστείς μόλις ¼ φλιντζάνι καφέ, 3 κ.γ. ζάχαρη και 2-3 κ.γ. έλαιο καρύδας ή όποιο άλλο έχετε.

Μασάζ

Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, το μασάζ δεν αρκεί. Το σωστό μασάζ είναι αυτό που θα συμβάλλει στην προσπάθειά σου να απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα. Το σωστό μασάζ, λοιπόν, επιτυγχάνεται με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις στα προβληματικά σημεία. Με αυτόν τον τρόπο αποσυμφορίζεις το σημείο και αυξάνεις τη ροή του αίματος (προκαλείς την επιθυμητή υπεραιμία). Το τέλειο μασάζ θα συμπληρώσουν και τα κατάλληλα προϊόντα.

Άσκηση

Ωωωω, ναι! Όσο και να θέλεις δεν μπορείς να την αποφύγεις, αν θες πραγματικά να απαλλαχθείς από την κυτταρίτιδα. Τα παραπάνω προϊόντα & πρακτικές ενισχύουν σημαντικά την προσπάθειά σου, όμως δεν κάνουν θαύματα. Για αυτό, σήκω από τον καναπέ, πάρε το στρώμα σου και κάνε αυτές τις εύκολες & γρήγορες ασκήσεις.

  1. Side kicks

Με την άσκηση αυτή θα νιώσεις αμέσως το κάψιμο και την τόνωση, που επιθυμείς. Επανάλαβε 3 σετ των 15 επαναλήψεων για κάθε πόδι.

Aν νιώθεις ότι χρειάζεσαι κάτι πιο έντονο, μπορείς να προσθέσεις στην άσκηση αντίσταση με λάστιχα. Για να σε δούμε τώρα.

  1. Donkey kicks

Aυτή η άσκηση είναι ο εχθρός της κυτταρίτιδας και θα δεις άμεσα τα αποτελέσματά της.

3 σετ των 15 επαναλήψεων και είσαι έτοιμη!

  1. Squats

Μα φυσικά δε θα μπορούσαν να λείπουν από τη λίστα μας. Είναι η καλύτερη άσκηση για στρογγυλό ποπό.

Μπορείς κάλλιστα να δυσκολέψεις λίγο την άσκησή σου προσθέτοντας βαράκια ή kettlebell στην άσκηση.

  1. Σκύψιμο μπροστά με βαράκια

Αν και εύκολη στο μάτι, αυτή η άσκηση είναι πραγματικά αποτελεσματική, γιατί με αυτήν δουλεύει όλο το πίσω μέρους του ποδιού.
Όσο μεγαλύτερο το βάρος, τόσο αποτελεσματικότερη η άσκηση.
Προσοχή! Ο κορμός πρέπει να είναι σταθερός, ώστε να μην επιβαρύνεται η μέση και τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα.

Διατροφή

Η διατροφή είναι από τους σημαντικότερους συμμάχους στην πορεία σου για την εξάλειψη της κυτταρίτιδας. Τροφές πλούσιες σε νερό, φυτικές ίνες & πρωτεΐνη είναι οι ιδανικές, αν θες να δεις αποτέλεσμα κατά της κυτταρίτιδας. Για την ακρίβεια, μία διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, σιτηρά ολικής άλεσης θα σου χαρίσει όλα εκείνα τα αντιοξειδωτικά στοιχεία, που επιβραδύνουν την παραγωγή των ελεύθερων ριζών.

Αντίθετα, είναι σημαντικό να μειώσεις την πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών, σακχάρων και αλκοόλ. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι πρέπει να περιορίσεις το junk food, τα τηγανιτά & επεξεργασμένα τρόφιμα, τα γλυκά και τις μεγάλες ποσότητες αλατιού.

Τι μπορείς να κάνεις:

  • Αντικατάστησε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες (λευκό ψωμί, μπισκότα κ.α.) με αντίστοιχα ολικής άλεσης.
  • Αντικατάστησε τα κακά λιπαρά (trans λιπαρά) με Ω λιπαρά οξέα, τα οποία βρίσκονται στο σολωμό, τις σαρδέλες κ.α.
  • Αύξησε τις ημερήσιες μερίδες φρούτων, που είναι πλούσια στην αντιοξειδωτική βιταμίνη C.
  • Kατανάλωσε περισσότερα αφεψήματα. Το τσάι και το χαμομήλι είναι εξαιρετικά διουρητικά και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση κατακράτησης υγρών.
  • Κατανάλωσε τα φρούτα & τα λαχανικά σου με τη φλούδα, όπου αυτό είναι εφικτό. Οι φλούδες περιέχουν πολύτιμα συστατικά, όπως είναι το διοξείδιο του πυριτίου, το οποίο συμβάλλει στην ελαστικότητα της επιδερμίδας.
Μοιραστείτε την ανάρτηση::