Όλα τα οφέλη που προσφέρει το μάνγκο στο ανοσοποιητικό μας

Είναι από τα πιο νόστιμα φρούτα και συνηθίζουμε να το τρώμε είτε σκέτο, είτε σε δροσιστικές σαλάτες. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, περιέχει βιταμίνη C, B6, A & Ε και είναι πλούσιο σε χαλκό, μαγνήσιο και κάλιο.

​​Ποιες είναι οι ιδιότητες που έχει το Μάνγκο;

Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να αναφέρουμε όλα τα οφέλη του για τον οργανισμό μας. Χάρη στην πληθώρα θρεπτικών συστατικών που περιέχει, συμβάλλει στην καλή υγεία και προστασία του οργανισμού, ενώ η κατανάλωσή του φαίνεται ότι συνδέεται με την τόνωση του ανοσοποιητικού, την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, την καλή όραση, το υγιές δέρμα και την ενισχυμένη αντιοξειδωτική δράση. Πιο συγκεκριμένα:

1. Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα

Αν αναρωτιέσαι πώς βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα είσαι στο σωστό σημείο. Το μάνγκο περιέχει όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά, που συμβάλλουν στην ενίσχυση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος. Παράλληλα, το τονώνει χάρη στην αντιοξειδωτική του δράση. Η βιταμίνη C, A, B και ο χαλκός είναι ένα μείγμα ιδανικό για την ενίσχυση του οργανισμού.

2. Προστατεύει την καρδιά

Το μάνγκο έχει καρδιοπροστατευτική δράση χάρη στην περιεκτικότητά του σε
μαγγιφερίνη, κάλιο και μαγνήσιο. Τα παραπάνω έχουν την ιδιότητα να διατηρούν φυσιολογικό σφυγμό και κατάλληλα επίπεδα αρτηριακής πίεσης. Παράλληλα, η κατανάλωσή του έχει συνδεθεί με τη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ.

3. Χαρίζει αντιοξειδωτική δράση

Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, οι οποίες είναι γνωστές για την αντιοξειδωτική τους δράση, με κυριότερη τη μαγγιφερίνη. Πρόκειται σύμφωνα με πολλούς για ένα εξαιρετικά ισχυρό αντιοξειδωτικό συστατικό. Χάρη στα παραπάνω, το μάνγκο προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες, που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

4. Συμβάλλει στην καλή υγεία του πεπτικού συστήματος

Το μάνγκο είναι πλούσιο σε πεπτικά ένζυμα, νερό και φυτικές ίνες. Έτσι, αποτελεί ένα εξιαρετικό τρόφιμο για την καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος. Εκτός από την προαγωγή της υγείας του συστήματος, το μάνγκο μπορεί να συμβάλλει και στην αντιμετώπιση διάφορων προβλημάτων, όπως είναι η δυσκοιλιότητα.

5. Προάγει την υγεία των ματιών

Η βιταμίνη Α και η λουτεΐνη είναι σημαντικά συστατικά για την καλή λειτουργία των ματιών και της όρασης. Αυτά προστατεύουν επίσης τα μάτια από την υπεριώδη ακτινοβολία και το μπλε φως.

6. Προστατεύει τα μαλλιά και το δέρμα

Το μάνγκο είναι σημαντικός σύμμαχος για τα υγιή μαλλιά και το λαμπερό δέρμα. Αυτό ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, συστατικό που είναι απαραίτητο για την υγεία των μαλλιών και του δέρματος.

Ιδέες για το πώς να το καταναλώσεις μαζί με άλλες τροφές

Παρά το γεγονός ότι το μάνγκο είναι φρούτο, αυτό μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς τρόπους και σε διάφορους συνδυασμούς. Έτσι, θεωρείται εύκολο να το εντάξει κανείς στην καθημερινή διατροφή του. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί κανείς να το καταναλώσει σε:
· Smoothies
· Σαλάτες
· Μαγειρευτά, όπως είναι το μοσχάρι
· Ανάμειξη με ρύζι και άλλα λαχανικά.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::