10 τρόφιμα που ΔΕΝ πρέπει να βάζεις στην κατάψυξη

Η κατάψυξη είναι ένας εξαιρετικός τρόπος διατήρησης των τροφίμων, αλλά δεν είναι κατάλληλη για όλα τα είδη. Ορισμένα τρόφιμα αλλοιώνονται, αλλάζουν υφή ή χάνουν τη γεύση τους όταν καταψύχονται. Δες ποια πρέπει να αποφεύγεις:

1. Φρέσκα λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό

Λαχανικά όπως το μαρούλι, το αγγούρι και η ντομάτα γίνονται μαλακά και χάνουν την τραγανότητά τους μετά την απόψυξη.

2. Πατάτες

Η κατάψυξη αλλοιώνει την υφή τους, κάνοντάς τις υγρές και κοκκώδεις όταν ξεπαγώσουν.

3. Αυγά με το κέλυφος

Το νερό στο εσωτερικό τους διαστέλλεται κατά την κατάψυξη, με αποτέλεσμα να σπάει το κέλυφος και να χαλάει το αυγό.

4. Γαλακτοκομικά προϊόντα

Γάλα, γιαούρτι και κρέμες γίνονται κοκκώδη και ξεχωρίζει το λίπος τους μετά την απόψυξη, αλλοιώνοντας την υφή τους.

5. Μαγειρεμένα ζυμαρικά

Γίνονται μαλακά και χάνουν τη δομή τους, ειδικά αν δεν είναι αναμεμειγμένα με σάλτσα.

6. Μαγιονέζα και σάλτσες με βάση το αυγό

Όταν αποψύχονται, διαχωρίζονται σε υγρά και στερεά συστατικά, χάνοντας την ομοιομορφία τους.

7. Τυριά μαλακής υφής

Φέτα, ανθότυρο και μοτσαρέλα αλλοιώνονται και γίνονται πιο εύθρυπτα μετά την κατάψυξη.

8. Κρέμα γάλακτος

Χάνει τη σύστασή της, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αφρατέψει σωστά σε γλυκά ή σάλτσες.

9. Φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό

Καρπούζι, πεπόνι και πορτοκάλια αποκτούν μία περίεργη, σπογγώδη υφή μετά την απόψυξη.

10. Καφές αλεσμένος ή σε κόκκους

Απορροφά εύκολα τις μυρωδιές της κατάψυξης, αλλοιώνοντας τη γεύση του.

Για να διατηρήσεις τα τρόφιμά σου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ποια μπορούν να μπουν στην κατάψυξη και ποια όχι!

Μοιραστείτε την ανάρτηση::