Επιπλέον, ταυτοποίησαν ποιες συνήθειες κατανάλωσης καφέ αύξησαν ή μείωσαν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Φρένο στις έξι κούπες

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ακόμα και εκείνοι με το γονίδιο CYP1A2, που τους επέτρεπε να μεταβολίσουν τον καφέ τέσσερις φορές πιο γρήγορα από άλλους, είδαν μειονεκτήματα μετά την έκτη κούπα καφέ.

«Βέβαια, αν σκεφτούμε τον μέσο όρο πρόσληψης καφεΐνης σε καθημερινή βάση, δηλαδή γύρω στους 3 με 4 καφέδες, ο κίνδυνος δεν είναι τόσο μεγάλος» δήλωσε ο Chris Labos, καρδιολόγος στο Πανεπιστήμιο McGill.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι, ανάλογα με τις ανάγκες τους, γνωρίζουν πόση καφεΐνη χρειάζονται και αντέχουν, ενώ σπανίως υπερβαίνουν τις 6 κούπες», συμπλήρωσαν οι ερευνητές.

Λύση το μέτρο

Η λύση, σύμφωνα με τους ερευνητές, βρίσκεται στο μέτρο ενώ τονίζουν πως ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται όχι μόνο στην ποσότητα καφέ που καταναλώνουμε, αλλά και στη ζάχαρη, το γάλα ή τις γεύσεις που μπορούν μακροπρόθεσμα να δυσχεράνουν την λειτουργία της καρδιάς.