3 όσπρια που βοηθούν τον οργανισμό μας να λειτουργεί σωστά

Η μεσογειακή διατροφή επιβάλει τα όσπρια να βρίσκονται στο τραπέζι μας 2 φορές την εβδομάδα, ενώ η μεγάλη κατανάλωση κρέατος μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες αιφνίδιου θανάτου.

Αντιθέτως, ο κίνδυνος μειώνεται τουλάχιστον στο μισό για εκείνους με την μικρότερη κατανάλωση κρέατος ενώ για τους χορτοφάγους έχει παρατηρηθεί ακόμα και αύξηση του προσδόκιμου ζωής.

Βάλτε στόχο να αντικαταστήσετε για μερικές ημέρες το κρέας με:

1. Φακές

Σύμφωνα με μελέτες, η τακτική κατανάλωση φακής μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών, όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία, ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις.

Οι φακές είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ και κάλιο, γεγονός που τις καθιστά ευεργετικές για την καρδιά και τη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::