4 αναισθησιολόγοι στο Νοσοκομείο παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”.

Συγκεκριμένα το υπουργείο, ανακοίνωσε τη μετακίνηση του Διευθυντή Αναισθησιολογίας Νικόλαου Νούλα από το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου για την κάλυψη των αναγκών, καθώς και τη συμμετοχή τριών γιατρών από το Παίδων Πεντέλης στο Πρόγραμμα Εφημεριών του Αναισθησιολογικού τμήματος του «Αγλαΐα Κυριακού».

Εκτός αυτού, το υπουργείο έκανε γνωστό πως έχει υποβληθεί αίτημα προκήρυξης τριών θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ, για το αναισθησιολογικό τμήμα, για την κάλυψη των ήδη κενών θέσεων και της θέσης που θα κενωθεί.
Αναφορικά με τα δεδομένα στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του συγκεκριμένου νοσηλευτικού ιδρύματος, το υπουργείο Υγείας έκανε γνωστό πως οι οργανικές θέσεις ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. Ειδικότητας Αναισθησιολογίας, ανέρχονται σε 11. Από αυτές, είναι καλυμμένες οι 9 με Μόνιμο Ιατρικό Προσωπικό και μια με γιατρό κλάδου Ε.Σ.Υ. σε Προσωποπαγή θέση. Συνολικά η δύναμη του αναισθησιολογικού τμήματος αποτελείται, από 10 γιατρούς, με ποσοστό κάλυψης (91%). Η Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος αποχωρεί στις 31 Μαρτίου του 2024 λόγω συνταξιοδότησης (από 12.02.2024 θα βρίσκεται σε κανονική άδεια). Επιπλέον, το «Π&Α Κυριακού» διαθέτει οκτώ Χειρουργικές αίθουσες, εκ των οποίων λειτουργούν οι τρεις.

Κατόπιν των παραπάνω, το υπουργείο Υγείας επισημαίνει πως «δεν υφίσταται ουδεμία ουσιαστική δυσχερής κατάσταση, προκειμένου να ακολουθήσει ακώλυτα η διενέργεια των Τακτικών Χειρουργείων».

Την λύση που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, είχε προαναγγείλει από το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είπε ότι μίλησε με τον διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας και του νοσοκομείου για να υπάρξει μια συνάντηση με τους γιατρούς.

«Τα χειρουργεία θα λειτουργήσουν κανονικά τη Δευτέρα» διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας εξηγώντας ότι «το έλλειμμα αναισθησιολόγων είναι γνωστό, πιστεύω ότι αύριο (σ.σ. σήμερα) θα υπάρξει λύση».
Μοιραστείτε την ανάρτηση::