4+1 λάθη που συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση του δέρματος

Πολύ μελάνι έχει ξοδευτεί για να μάθουμε τί κάνει καλό στο δέρμα μας. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει συγκεκριμένος οδηγός, αφού η ρουτίνα της φροντίδας του δέρματος διαφοροποιείται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Έτσι, το σοφότερο είναι να επιλέξεις αυτή που ταιριάζει καλύτερα σε εσένα!

Ανεξάρτητα με όλες αυτές τις διαφορετικές τάσεις, οι ειδικοί έχουν καταλήξει σε μερικές πρακτικές, οι οποίες όχι μόνο δε βοηθούν, αλλά προσθέτουν και χρόνια στην όψη του δέρματός σου. Αν, λοιπόν έχεις ξοδέψει πολλά λεφτά σε ακριβά προϊόντα αντιγήρανσης και κάνεις κάτι από τα παρακάτω, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σου ανακοινώσουμε, πως αυτές δε θα δουλέψουν όσο θα ήθελες! Μήπως λοιπόν :

Δε φοράς αντιηλιακό κάθε μέρα

Καλά κατάλαβες! Πρέπει να φοράς κάθε μέρα αντιηλιακό . ΝΑΙ, και το χειμώνα! Βρέξει – χιονίσει το αντιηλιακό δεν πρέπει να παραλείπεται ποτέ, καθώς η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου είναι η πρώτη και σημαντικότερη αιτία της πρόωρης γήρανσης. Σημειώνουμε μάλιστα ότι ένα make up με δείκτη προστασίας δυστυχώς δεν είναι αρκετό! Η κοσμητολογία μας έχει προσφέρει πληθώρα προϊόντων, που καλύπτουν όλες τις ανάγκες για κάθε τύπο δέρματος.

Τα μαντηλάκια καθαρισμού…

…δεν έχουν θέση στην καθημερινή ρουτίνα καθαρισμού! Ανεξάρτητα από το ότι δεν είναι καθόλου φιλικά προς το περιβάλλον, επιδρούν σημαντικά στην κατάσταση της επιδερμίδας σου. Η περιετκικοτητά τους σε συστατικά, όπως είναι η αλκοόλη, διαταράσσουν το pH του δέρματος, το αφήνουν αφυδατωμένο & ευαίσθητο και προκαλούν ερεθισμούς. Πράγματι, είναι σημαντική η ευκολία που παρέχουν, για αυτό μπορείς να τα χρησιμοποιείς περιστασιακά σε…δύσκολες στιγμές.

Χρησιμοποιείς μεγάλες ποσότητες πούδρας

Η πούδρα είναι αγαπημένη πολλών κοριτσιών. Ωστόσο, έχει βρεθεί ότι αφυδατώνει το δέρμα, ενώ σχετίζεται πραγματικά με την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Ένα πιο ελαφρύ και απαλό μακιγιάζ, δεν ταλαιπωρεί την επιδερμίδα μας, ενώ την αφήνει νεανική και “ξεκούραστη”

Δεν ενυδατώνεις το δέρμα σου

Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να πει κανείς, αν ανήκεις στα κορίτσια, που αμελούν τη συστηματική και επιμελή ενυδάτωση του δέρματός τους. Η παραμέληση της ενυδάτωσης δε σημαίνει μόνο αφυδατωμένο και ξηρό δέρμα. Αντιθέτως, κάνει τις ρυτίδες να φαίνονται πιο βαθιές, το δέρμα ειναι θαμπό και πολύ πιο ευάλωτο στις εξωτερικές επιθέσεις. Ξανασκέψου το, αν παραμελείς την καθημερινή ενυδάτωση.

Η υπερβολική απολέπιση…

…δε βοηθάει στην όψη του δέρματος. Σίγουρα δεν αμφισβητούμε την εξέχουσα σημασία της συστηματικής απολέπισης, όμως αν την κάνεις πολύ συχνά, ακόμη και με ήπια απολεπιστικά θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Η απολέπιση σε συχνή βάση μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, ερυθρότητα, να συμβάλλει σε ευρυαγγείες, που δυσχεραίνουν την όψη του δέρματος αλλά και να μειώσουν την πυκνότητά του! Η συνιστώμενη συχνότητα απολέπισης είναι μία με δύο φορές την εβδομάδα και φυσικά ανάλογα με τον τύπο δέρματος και τις ανάγκες αλλά και το είδος του προϊόντος.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::