5 Βασικά πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζεις για τα εσώρουχα

Για πολλές από εμάς, η επιλογή εσωρούχου το πρωί είναι θέμα τύχης. Απλά ανοίγουμε το συρτάρι και επιλέγουμε το πρώτο που πιάνουμε. Ωστόσο, γνώριζες ότι αν γυμνάζεσαι θα πρέπει να φοράς εσώρουχα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για αυτή τη δραστηριότητα; Ή ότι τα στρινγκ μπορεί να προκαλέσουν μολύνσεις;

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τα εσώρουχά σου, ώστε να διατηρείς την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής σου. Ας τα εξετάσουμε λοιπόν.

Τι πρέπει να ξέρεις για τα εσώρουχα σου

Διάλεξε τα σωστά για την άθληση

Εάν αθλείσαι ήρθε η στιγμή που πρέπει να αγοράσεις το σωστό για τη γυμναστική βρακάκι. Ναι, θα μου πεις “δε μου έφτανε το σωστό σουτιέν, τώρα θα πρέπει να πάω να ψάχνω και για αυτό!”. Η απάντηση είναι πως ναι, θα πρέπει προκειμένου να μην ρισκάρεις προβλήματα με την ευαίσθητη περιοχή.

Κατ’ αρχήν, δε θα πρέπει ποτέ μα ποτέ να πας στο γυμναστήριο με το δαντελένιο στριγκάκι σου. Χρειάζεσαι ένα εσώρουχο που να αναπνέει κατά την διάρκεια της γυμναστικής. Δεύτερον, για να αποφύγεις ουρολοιμώξεις και τα σχετικά,επίλεξε κάποιο που να αγκαλιάζει καλά τους γοφούς σου- τέτοια ας πούμε είναι τα γυναικεία κοφτά μποξεράκια και τα brazil.

Κοιμήσου χωρίς εσώρουχα

Έρευνες λένε ότι ίσως όταν κοιμόμαστε θα πρέπει η κάτω περιοχή να μπορεί να “παίρνει αέρα”. Κοίτα, γενικά δε θα πρέπει να πέφτεις για ύπνο τελείως γυμνή. Όμως, για τις γυναίκες που πάσχουν από κολπίτιδες, φλεγμονές και διάφορες άλλες λοιμώξεις, το να πάνε για ύπνο σαν τους κομάντο, μπορεί να βοηθήσει.

Αυτό γιατί τα βακτήρια αναπτύσσονται σε ζεστές, με υγρασία περιοχές και το εσώρουχο σου είναι το κατάλληλο σπιτικό. Έτσι, αφήνοντας ελεύθερη την κάτω περιοχή, της επιτρέπεις να αναπνέει.

Παρόλα αυτά, πρέπει να το φοράς καθημερινά

Όταν βγαίνεις έξω θα πρέπει πάντα μα πάντα να φοράς εσώρουχο. Τα ρούχα μας δεν έχουν επένδυση και η προσβολή σε βακτήρια είναι πιο εύκολη. Για παράδειγμα, όταν φοράς το τζιν σου, το καβάλο και η ραφή του βρίσκονται ακριβώς στο σημείο του αιδοίου και συνεχώς θα υπάρχει τριβή. Όχι και ό,τι καλύτερο.

Επιπλέον, όταν φοράς φούστες και φορέματα και δεν φοράς κιλοτάκι, τότε δεν υπάρχει τίποτα που να συγκρατεί τα υγρά σου! Μήπως να το ξανασκεφτείς πριν πάρεις μια τολμηρή απόφαση;

Προσοχή με τα στρινγκ

Ας το πάρω από την αρχή για να μην σε τρομάξω. Όχι ότι τα στρινγκ μπορούν να σου προκαλέσουν τις επτά πληγές του Φαραώ, αλλά αν έχεις ιστορικό με κολπικές λοιμώξεις ή γενικότερα είναι πιο ευαίσθητη από το γενικό σύνολο η κάτω περιοχή, θα πρέπει να είσαι πολύ προσεχτική όταν φοράς στρινγκ.

Επειδή το ύφασμα δεν είναι αρκετό για να καλύψει επαρκώς όλη την περιοχή θα πρέπει να είσαι σίγουρη όταν αγοράζεις τέτοια εσώρουχα- αλλά και στα κανονικά τα βρακάκια- ότι είναι στο νούμερο σου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα αγκαλιάζει την περιοχή όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται, αποφεύγοντας έτσι και τα πιθανά προβλήματα.

Να φοράς πάντα βαμβακερά εσώρουχα

Αυτή η συμβουλή ισχύει και για άντρες και για γυναίκες. Ένα παραπάνω για μας τις γυναίκες που για να κάνουμε λίγο πιο χαρούμενο το αγόρι μας, επιλέγουμε κάποια seχy εσώρουχα τα οποία είναι συνθετικά. Ναι σαφώς και να τα φοράς, αλλά όχι στην καθημερινότητα σου. Είναι σημαντικό να διατηρείται η υγιεινή της περιοχής σου, για να μπορείς να περνάς καλά πάντα και παντού.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::